``Bu duygu birliğini ilelebet muhafaza etmeliyiz``

``Bu duygu birliğini ilelebet muhafaza etmeliyiz``

Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Bağımsızlığın simgesi olan Mehmet Akif Ersoy, zulme karşı direnişi, yokluğa karşı var olma savaşını ve istiklal hırsını milletinin imanıyla bütünleştiren şairdir”




Edremit Kaymakamı Osman Tunç, İstiklâl Marşının TBMM`nce kabul edilişinin 91`nci yılında bir kutlama mesajı yayınladı.

Edremit Kaymakamı Osman Tunç, İstiklâl Marşı 12 Mart 1921 günü büyük çoğunlukla TBMM`nce İstiklâl Marşı kabul edilişinin 91`nci yılında bir kutlama mesajı yayınladı.

İstiklal Marşı`nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un (1873 – 1936) şiirlerini topladığı Safahat adlı eserine dahil etmediği Türk Milleti`nin eseri olduğunu” söylediği İstiklâl Marşı 12 Mart 1921 günü büyük çoğunlukla TBMM`nce İstiklâl Marşı kabul edildiğini açıklayan Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Bağımsızlığın simgesi olan Mehmet Akif Ersoy, zulme karşı direnişi, yokluğa karşı var olma savaşını ve istiklal hırsını milletinin imanıyla bütünleştiren şairdir” diye ifade etti.

İstiklal Marşı, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilmiştir. Uğruna her türlü fedakârlığı gösterdiğimiz bu vatan topraklarında başımızı dik tutan, bağımsızlık ruhumuzun özünü taşıyan vatan sevgimizin ve özgürlük tutkumuzun en manidar ifadesi olan İstiklal Marşımız tam 91 yıldır ülkemizin her köşesinde yediden yetmişe tüm milletimiz tarafından gururla, coşkuyla söylenmektedir” diyen Kaymakam Osman Tunç,

Milletimizin fertleri olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki; kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhunu, bu duygu birliğini ilelebet muhafaza etmeliyiz” dedi.

Kaymakam Tunç,  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün işaret ettiği muasır medeniyetleri aşma hedefi etrafında birleşerek, Merhum Mehmet Akif Ersoy'unda dediği gibi ‘Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın' diyerek İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nde kabulünün 91. yıldönümünü kutluyor, milli şairimiz ve Milli Mücadelenin Büyük Önderi Kemal Atatürk ile bütün şehitlerimizi saygıyla ve şükranla anıyorum” dedi.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı