BTO´ya eleştiriler sürüyor

BTO´ya eleştiriler sürüyor

Oda başkanı Kılkışlı´yı bayram ve törenlerde gören var mı?

Bandırma Ticaret Odası(BTO), yeni bir "Alışveriş ve Tanıtım Günleri"ne hazırlanıyor. Oda başkanı Mehmet Kılkışlı, başta üst düzey yetkililer olmak üzere çeşitli kurum- kuruluşlar ve esnaf olmak üzere kapı kapı dolaşarak bu organizasyona maddi-manevi destek talep ediyor. Bu arada, Oda tarafından yapılan açıklamalarda, kapalı çarşıda düzenlenecek olan "Alışveriş Günleri" için esnafın satışlarına yönelik masaların azaldığı belirtilerek, "acele edin" mesajı veriliyor. Odanın, esnaftan bu masalar için ne kadar ücret aldığını bilmiyoruz. Açıklasalar da öğrensek!

/resimler/2019-10/9/1821529714658.jpg

Gelelim, konunun bir başka önemli yanına.

"Alışveriş Günleri" için kapı kapı dolaşan Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı´yı, bugüne kadar hangi resmi bayram veya Bandırma´yla ilgili etkinlikte gördünüz? Tabii, sadece 15 Temmuz anma programları dışında.

Oda başkanı Kılkışlı, gerçekten işini çok iyi biliyor! Yararlanacağı kurum-kuruluş veya kişi olduğunda hemen yanında ama işine yaramayacak olanlara karşı duvar!

Aralarında Gaziler Derneği ve Engelliler Derneği´nin de bulunduğu birçok sivil toplum örgütü, Kılkışlı´nın başkanlığındaki Oda´nın bu tavrından rahatsız. Gaziler Derneği Başkanı, "Kılkışlı´nın, çok iyi döşenmiş makam odasına gittim. Amacım, bir gazimizin çocuğuna Oda´dan burs desteği istemekti. Ancak daha konuşmaya başlamadan, yerime bile oturmadan, hal-hatır sormadan, bana öfkeli bir şekilde, ´Bizde para yok. Para falan isteme´ diye bağırdı´ diyor. Engelliler Derneği de Kılkışlı ve Oda yönetiminin kendilerine duyarsızlığından yakınıyor.

Daha önce, "Oda başkanlığına bir dönem için adayım" sözünü unutarak, bir buçuk yıl önce yeniden aday olup seçilen Kılkışlı´nın, yeni görev süresinin dolmasına yaklaşık 2,5 yıl kaldığına dikkati çekenler ise şunları söylüyorlar:

"Eski dönemiyle birlikte 5,5 yıla yakın süredir başkanlık görevinde bulunan Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı´nın, bu süre içinde Bandırma´ya verdiği ciddi hangi çalışma veya hizmet var? Övündükleri tek konu, Oda´nın meslek komitelerinin çok iyi çalışmasıymış! Komiteler çalışıyor da ne oluyor? Bu Oda´nın, Bandırma´nın sorunlarıyla ilgili herhangi bir konuda bir çözüm önerisini veya düşüncesini duyan var mı? Ama 31 Mart yerel seçimindeki gibi Bandırma´da, bir aday üzerinde taraf olmayı çok iyi biliyorlar. Belediye meclisine üye sokmak için kulisleri çok iyi beceriyorlar. Bu arada başta Mehmet Kılkışlı olmak üzere AKP´li bazı kişilerle dirsek temasını da hiç eksik etmiyorlar. Oda, Kılkışlı döneminde olması gereken partiler üstü kimliğini kaybetti."

/resimler/2019-10/9/1822293934099.jpg



Anahtar Kelimeler: eleştiriler sürüyor
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli