BTO´dan açıklama

BTO´dan açıklama

Bandırma Ticaret Odası, geçmiş aidat borçlarının yapılandırılacağını açıkladı

Bandırma Ticaret Odası(BTO), üyelerinin geçmiş döneme ait aidat borçlarının yapılanması hakkında açıklama yaptı.

Oda yönetimi, üyelerine şu duyuruda bulundu:

"7143 sayılı ´Vergi ve Diğer Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun´, 18.05.2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Anılan kanunun 10. maddesinin dokuzuncu fıkrası ile 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu hükümlerine göre üyelerin, oda ve borsalara ait aidat, navlun hasılatından alınacak oda payları ve borsa tescil ücretlerinin borç asıllarının ödenmemiş kısmı yer almaktadır. Bu çerçevede şu noktalara dikkat edilmelidir:

* Anılan madde, 31.03.2018 tarihinden önceki alacakların tahsilini düzenlemektedir.

* Taksitli ödeme yapmak isteyen üyeler olması durumunda, başvuru dilekçelerinde belirtmek kaydıyla, ilk taksit ödeme süresi sonuna kadar aidat borcu aslının tamamını yatırarak  bu kanun hükmünden yararlanabilir.

* Başvuru üzerine, oda tarafından üyenin asıl alacağı olan toplam meblağ, üyenin talebi doğrultusunda azami altı takside kadar bölünebilir. Birinci taksidin son ödeme günü 31 Temmuz 2018 olup, altı aylık taksit yapılması durumunda beş taksit, birer aylık dönemler halinde tahsil edilecektir.(Vade ödeme tarihleri: 31 Ağustos 2018-30 Eylül 2018-31 Ekim 2018-30 Kasım 2018-31 Aralık 2018)

* Taksitlerden herhangi birinin, anılan maddede öngörülen süre ve şekilde kısmen veya tamamen ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilerek, aidat borcu eski haline döndürülür ve o ana kadar yapılan tahsilatlar borçtan düşülür ve 6183 sayılı ´Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanun´ uyarınca günlük gecikme zammı tahakkuk ettirilmeye devam edilir.

* Yapılandırmadan yararlanmak isteyen borçluların dava açmamış olması veya açılmış davalarından vazgeçmiş olmaları şarttır. Mahkemece karara bağlanmış ve kesinleşmiş olanlar dahil icra takibi başlatılmış alacaklar için borçlunun, yapılandırmadan yararlanmak üzere başvurması halinde davalar ve icra takipleri sonlandırılır. Bu takdirde, borçluların mahkeme ve icra harcamaları ile vekalet ücretini, ilk taksit tutarı ile birlikte ödemeleri şarttır. Taksitlerden herhangi birinin süresinde ödenmemesi halinde, o tarihe kadar tahsil edilen tutarlar düşüldükten sonraki kısım için icra takibine devam edilir.

* Borçlarını taksitlendiren askıdaki üyeler, ilk taksit tutarını ödemeleri halinde yönetim kurulu kararıyla askıdan indirilir ve bu üyelerin isimleri meslek grupları ve seçmen listelerine dahil edilerek aidat tahakkukları yeniden başlatılır.

* Vergi mükellefiyeti sona erdiği halde oda kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyetinin sona erdiği tarihten sonra, tahakkuk etmiş aidat borçlarının asılları ile birlikte fer´i borçlarının tamamı silinecektir."



Anahtar Kelimeler: açıklama
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli