BTB´da ürün satışları sona doğru

BTB´da ürün satışları sona doğru

Bandırma Ticaret Borsası´nın(BTB) elektronik satış salonunda buğday, arpa ve kanola satış işlemleri sürüyor.

10 Haziran 2018´de başlayan satışlarda sona yaklaşıldığını belirten Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, şunları söyledi:

?Şu ana kadar 22 bin ton buğday aldık. Geçen yılın aynı döneminde aldığımız ürün, 18 bin tondu. Bu yıl, şu ana kadar 2 bin ton arpa aldık. Geçen yılın aynı döneminde 1100 ton arpa almıştık. Bu yıl, şu ana kadar 6 bin ton kanola aldık. Geçen yılın aynı döneminde bin dönüm alım gerçekleşmişti. Bu yıl depolarda bulunan ürünlerin de satımıyla birlikte, şu ana kadar alınan bu ürünlerin ikiye katlanacağını düşünüyorum.?

Buğday ürününün rekoltesinin ve kalitesinin bu yıl ülke genelinde düştüğüne dikkati çeken Sezgin, şu değerlendirmede bulundu:

?Buğdayda nisan ayında beklenen yağışlar, bu yıl mayıs ve haziran ayında gerçekleşince ürünün kalitesi ülke genelinde olumsuz etkilendi. Buna rağmen Bandırma ve yöresinin buğdayının rekoltesinin ve kalitesinin daha az etkilendiğini söyleyebilirim. Yağışlar, kanola için çok yararlı oldu ve verimi geçen yıla göre çok fazla.?

Hâlen, Borsada kaliteli buğdayın tonunun 1100 lira, yemlik buğdayın ise 930 lira olmak üzere buğdayın ortalama bin liradan işlem gördüğüne işaret eden Sezgin, şöyle konuştu:

?Yaklaşık beş yıldır bölge borsacılığı yapıyoruz. Bandırma ve mahallelerinde yaklaşık 200 bin dönümlük araziye buğday ekiliyor. Buna Bandırma dışındaki ekim alanlarını da katarsak, 400 dönümlük buğday ekim arazisinin ürün satışının Borsamızda değerlendirildiğini söyleyebilirim. Yine Bandırma´da 20 bin dönüm arpa ekim alanı var. Bandırma dışında, Borsamızda satışı yapılan 30 bin dönümlük arpa ekim alanı da var. Bandırma´mızda 16 bin dönüm, bizde işlem gören ilçemiz dışında ise 25 bin dönümlük alan kanola alanı var.? Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: ürün satışları sona doğru
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli