Böyle imece görülmedi.

Böyle imece görülmedi.

Erdekli Zeytin Üreticisinden Turbo “DEZENFEKTE” seferberliği

Erdek’te, ekonomik olanaksızlıkla girdabında yaşanan KORONAVİRÜS (covıd-19) mücadelesine kayıtsız kalmayan Erdekli Zeytin üreticileri, el birliği imece ile (Covıd-19) mücadelesini başlattı.

Erdek Belediyesi, Erdek Ziraat Odası ve Koruma Başkanlığının önderliğinde başlatılan Traktör-Turba ilaçlama ile “KORONAVİRÜS” mücadele seferberliğine 30 traktör katıldı.

Başta Erdek olmak üzere tüm Kapıdağ yarım adası yerleşim merkezlerini kapsayacak şekilde başlatılan dezenfekte seferberliğinde hiçbir üretici bedel ve yakıt ücreti almadı.

500 litre ile 1500 litre arasında değişen 30 Turbo tarımsal ilaçlama sistemleri Belediye tarafından sağlanan DEZENFEKTE ilacı ile doldurulması ardından başlayan çalışma ilk etap’ta Erdek Merkezi, Ocaklar ve Narlı ile noktalandı.

Pazartesi günü aynı heyecan ile imeceye katılacak olan Traktörler Düzler bölgesi, Çeltikçi, Belkıs ve Yukarı Yapıcı’dan Ballıpınar, Ormanlı’ya, Bir grup Aşağı Yapıcı, Hamamlı, Tatlısu, Tanaşa, Dalyan, Karşıyaka, Çakıl, Kestabelik ve Şahinburgaz, bir ayrı grup ise Turanköy, Doğanlar ve İlhanlar hattında çalışma yapacak.

Sarı; Üreticimizden kara gün dayanışması”

Erdek’li zeytin üreticisinin yabancı olmadığı zirai mücadelede, elinde bulunan ekipman’ı Koronavirüs mücadelesi için seferber etmeninin gurur verici olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mim. Hüseyin Sarı,”Zeytin üreticimiz vefalıdır, çilekeştir, zorda da olsa, darda da olsa böylesine günde birlik ve dayanışma içinde tüm sorunların üstesinden gelineceğini bilir.” Diyerek gerek ekipman, gerekse bizzat mesai vererek ulvi mücadeleye destek veren tüm üreticilere teşekkür etti.

Haluk Özgör; "Zoru hemen yaparız, imkânsız ise biraz zaman alır." 

Erdek ve Kapıdağ’ı kapsamına alan ulusal (Covıd-19) mücadelesinin Erdek ayağında toplumsal dayanışmanın gurur verici dayanışması içinde olduklarını söyleyen Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör; "Zoru hemen yaparız, imkânsız ise biraz zaman alır." Diyerek bu ulvi mücadele için başlattıkları sosyal paylaşımın büyük ilgi görmesinin gurur verici olduğunu vurgulayarak, “Üretici olarak içinde bulunduğumuz tüm zor şartlara rağmen, böylesine ulusal bir mücadelede, “çorbada bizimde tuzumuz olsun” diyerek seferberlik kervanımıza katılan tüm çiftçi arkadaşlarımız gönülden kutluyorum. Bu birlikteliğimiz ve ülkemizin ihtiyacı olduğu anda sadece üretmekle yetinmediğinizi kanıtlamış olduk.”dedi.



Anahtar Kelimeler: Böyle imece görülmedi.
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli