Borsada hasat şöleni

Borsada hasat şöleni

 

Bandırma Ticaret Borsası`nın "geleneksel hasat şöleni" yapıldı.

Kesilen kurbanın ardından Borsa satış salonunda düzenlenen toplantıya, İlçe Tarım Müdürü Osman Sefa Uyar, Toprak Mahsulleri Ofisi Bandırma Şube Müdür Yardımcısı Ömer Güncü, Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Kocabıyık, Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez ve Müftü Cahit Çetin de katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, üreticilere hayırlı ve bereketli kazançlar dilerken, şunları söyledi:

Borsası ve borsasında satış salonu bulunan yerlerde çiftçi, hiçbir zaman mağdur olmaz, çünkü ürünü, gerçek değeriyle satılır. Ülkemizin 113 borsası içinde, her çeşit alt yapısıyla, depolarıyla birlikte çok önemli bir yerdeyiz. Biz, çiftçi kurumu değiliz ama her zaman çiftçimizle birlikte kazanmayı arzu ediyoruz. Çiftçilerimizin daha bilimsel yöntemlerle, daha kaliteli ürünler elde etmesini, buna bağlı olarak rekolte artırımını sağlamak amacıyla hizmet veren akredite bir borsayız. Siz, Bandırma ve yöresindeki üreticiler olarak, ülke geneline göre şanslısınız. Çünkü, şu anda ürününüzü, borsamızda Trakya Bölgesi ve Çanakkale`ye göre en az 50 lira daha fazlasına satma şansına sahipsiniz. Dilerim siz de, borsamız da, ülkemiz de zengin olsun."

Çiftçilere, kaliteli ürünleri koruma çağrısında da bulunan Sezgin, şu değerlendirmede bulundu:

"Kaliteli ürünlerinizi koruyun. Ürünlerinizi pazarlamada yanlışlara düşmeyin. Bu konuda hata yapmamaya çalışıp, hataya düşenleri de engelleyin. Unutmayın ki, artık `marka` durumuna gelen Bandırma buğdayı, bu özelliğinden uzaklaşırsa, kaybeden yine siz olursunuz."

Tarım konusunda çağdaş dünyadaki tüm gelişmeleri de yakından izlediklerini vurgulayan Sezgin, 5-10 yıllık süre içinde hedeflerinin, "Lisanslı Depoculuk" ve "Ürün İhtisas Borsacılığı"na geçmek olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıda konuşan İlçe Tarım Müdürü Osman Sefa Uyar ise üreticilere hayırlı ve bereketli bir hasat dönemi dilerken, şunları söyledi:

"Çiftçimiz, bu yıl, doğal olumsuzlukların yaratabileceği aksaklıklardan ürkse de, beklediği ürünü aldı. Bölgemiz üreticisinin ürününün değeri, diğer bölgelere göre, küçük rakamlarda olsa bile daha fazla. Çiftçilerimize önerim, ürünlerdeki kaliteyi arttırmak amacıyla son teknolojileri kullanmalarıdır."

Uyar, son aylarda devletin, köylere Ziraat Mühendisi atama uygulaması başlattığını, Bandırma`nın köylerine de şu anda 9 mühendis atandığını sözlerine ekledi.

Toplantının sonunda, Ticaret Borsası, katılanlara lokma hayrında bulundu.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli