Borsa`da cevap gecikmedi

Borsa`da cevap gecikmedi

Alternatif aday Toygun, yazılı bir açıklama ile Başkan Sezgin`e yanıt verdi.



D
emokratik hakkımızı, dostane bir anlayışla alternatif liste oluşturup Bandırma Ticaret Borsası Yönetimine 2 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak olan seçimler için aday olduk.


Devam eden seçim çalışmaları sırasında gözlemlediğimiz, kamuoyu oluşturulmak istenen Bandırma Ticaret Borsası'nın, Balıkesir Ticaret Borsası'na bağlanacağı, entegre olacağı, hatta satılacağıyla ilgili asılsız ve komik iddialar bize bu açıklamayı yapmayı gerektirmiştir.

Türkiye'deki diğer il ve ilçe borsalarının gündeminde olmayan bu söylemin Bandırma Ticaret Borsası gibi nezih bir kuruma, borsamız üyelerine ve borsamızın kurumsal yapısına hiçbir katkısı yoktur. Yarışmacı olarak başladığımız bu demokratik sınavın düşmanlığa dönüştürülmeye çalışılmasına grubumuz ve üyelerimiz izin vermeyecektir.

Camiamızın yalanlar ile bölünemeyeceğinden eminiz. Bizlerin Bandırma Ticaret Borsasının kurumsal sıkıntılarını gidermek ve üyelerinin ticari performansına katkı sağlayabilmek adına göreve talip olduğunu, bu konudaki samimiyetimizi üyelerimizin takdirine bırakıyoruz.

Kaldı ki bu tür bir söylentinin kaynağı biz değil Sayın Halit Sezgin'dir.

Sayın Sezgin, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı olarak bir süre önce Borsa Başkanlık makamında yaptığı basın toplantısında, ‘'Hükümetin yeni yasal düzenlemeler içinde ilçe Oda ve Borsalarını Büyükşehir Oda ve Borsalarına bağlayarak, ilçe Oda ve Borsalarını şube konumuna dönüştürülmesi söz konusu'' açıklamasında bulunmuştur.

Vefa bizim anlayışımızda bir semt ismi olmaktan öte, birlik dayanışma, özveri ve katılımcı girişimle verimliliği arttırmaktır.

Görüyoruz ki Bandırma Ticaret Borsası gibi güzide bir kurum bazı çevreler tarafından ipotek altına alınmak istenerek, kişisel mal ve mülkü gibi görülmeye başlanmıştır. Bu durum üzücü ve kaygı vericidir.

Ben Aydın Toygun olarak arkadaşlarım adına bizzat Halit Sezgin'e adaylığı konusunda başarı diledim.

Kendisinden de, gerçekleştirdiği toplantıda böyle bir centilmenlik beklerdik.

Korkunun hükümdarlığı baki olmaz. Bandırma Ticaret Borsası birilerinin arka bahçesi değildir.

Bandırma Ticaret Borsası siyasi münazaralardan arınmış özgür bir ticaret ortamına sahip olmalıdır.

Bir tarafta günün ekonomik politikalarına uyarlanıp 2013 ulusal ekonomik verileri ile özdeşleştirilip, diğer taraftan aynı siyasi düşüncenin ilçe Oda ve Borsalarını Büyükşehir Borsalarına hülle yapılacağını ifade etmek düşündürücü ve kaygı vericidir.

Bugün Bandırma Ticaret Borsası yönetimi kendi programında bulunan çalışma ve faaliyetlerini en üst noktaya taşımakla övünmektedir.

Bandırma Ticaret Borsası yönetimine o yetki ve imkanı Borsamızın değerli üyeleri vermektedir.

Liman özelleştirmesinde Bandırma Ticaret Borsası'na 1,750,000.- TL kazandırdıklarını iddia ettikleri para; % 1 hisse ve temsil yetkisi Bandırma Ticaret Odası'na, % 1 hisse Bandırma Ticaret Borsası'na olacak şekilde, Çelebi A.Ş. tarafından bedeli gelecekteki kar payından düşülmek üzere verilmiştir. Ayrıca, Bandırma Ticaret Borsası'nın Türkiye Ticaret Borsaları sıralamasında 20. sıradan 9. sıraya yükselmesi mevcut yönetimin çalışması ile değil, üyelerinin artan ticaret hacimleri ve çabaları sonucudur.

Bizde söz yerine getirilmek için verilir; sizler de göreve gelirken vermiş olduğunuz taahhütleri yerine getirmiş olmakla övünmek değil, imkanlarını kullanarak kendinize mevki ve makam sağladıkları için değerli Borsa üyelerimize teşekkür borçlusunuz.

Bandırma birilerine göre büyük, birilerine göre küçük bir kent. Bandırma'da geçmişten geleceğe hizmet noktasında, kim ne yapmışsa gönüllere taht kurmuştur. Hiç kimse kendine tanınan imtiyazla yaptığını söylemediği hizmet için putsallaştırılmak kaygısı taşımamıştır.

Siz, bulunduğunuz arenada demokratik seçme ve seçilme hakkını kullanan camiamızın değerli mensuplarına, bu tür küçük düşürücü ithamlarda bulunamazsınız.

Bandırma Ticaret Borsası birilerinin tapulu mülkü değil, üyelerin ödedikleri aidat ve tescil ücretleri ile sadece sizin döneminizde değil, kurulduğu günden bugüne kadar emek ve çabaları bulunmuş ve bugün birçoğu hakkın rahmetine kavuşmuş değerli büyüklerimizin eseridir.

İnsanlar ancak ve ancak kendi kurdukları, yaşattıkları ve başarılı olmasını sağladıkları kişisel projeleri için onurlanmalı ve gururlanmalıdır.

İsim vermeden, dolaylı olarak birilerini ima etme, hedef gösterme, karalama gibi davranış bozuklukları toplumumuzda itibar görmez.

Dileğimiz odur ki, Toplum liderleri ayni zamanda yaşadıkları coğrafyanın kanaat liderleridir.

Bulundukları toplumlara kin, nefret ve nifak sokmazlar!...

Bu vesile ile ben Aydın Toygun ve çalışma arkadaşlarım mesleğimizin düsturu, ‘'Doğru tacir, eğilir yamulmaz'' deyimizden hareketle inandığınız yolda mücadelemizi olması gereken noktaya kadar sürdüreceğimizi ve Bandırma Ticaret Borsamızın değerli ve saygın üyelerinin bu görevi bize tevdii ettiği takdirde, hizmet bayrağını olması gereken noktaya taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Saygılarımla,

A. Aydın Toygun





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı