Borsada bilgilendirme toplantısı

Borsada bilgilendirme toplantısı

?Lisanslı depoculuk? anlatıldı

Bandırma´da, ?lisanslı depoculuk? bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bandırma Ticaret Borsası, Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) ve Bandırma Ziraat Odası işbirliğiyle borsa salonunda düzenlenen toplantıya katılanlara ?lisanslı depoculuk? konusunda bilgi verildi.

/resimler/2018-4/30/1606233005991.jpg

Toplantının açış konuşmasını yapan Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, kuruluşlarının da ülkemizde ?Ürün İhtisas Borsacılığı?na geçen 9 borsa arasında ikinci olarak yer aldığına dikkati çekerken, şunları söyledi:

?Ülkemizde gerçekleştirilmesi planlanan lisanslı depoların toplam kapasitesi 10 milyon ton dolayında bulunuyor. Hâlen şirketler, bu kapasitenin 1 milyon 800 bin tonunu kullanıyor. Yalnızca ufku görmek yetmez, ufkun da ötesini görmek ve yeniliklere kucak açmak gerekir. Biz de lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas borsacılığına geçerek, yalnız kentimize değil, ülkemize de katma değer sağlamayı amaçlıyoruz. Biz, yine işimizi en iyi şekilde yapmayı sürdüreceğiz. Bugün, ülkemizde 113 borsa faaliyet gösteriyor. Bu borsalar arasında, arz ve talebin kesiştiği noktada hizmet veren sayılı borsalar arasındayız. Bunlar arasında Bandırma´nın yanı sıra Konya, Polatlı, Eskişehir, Edirne ve Uzunköprü´yü sayabilirim. Hiçbir başarı rastlantı değildir. Başarılı olmak için disiplin ve planlı çalışmak gerekir.?

Ardından, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü uzmanı Mevlüt Akan ve Gümrük Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü uzmanı Erten Karaman, toplantıya katılanlara ?lisanslı depoculuk? ve ?ürün ihtisas borsacılığı? hakkında bilgiler verdiler.      Önder BALIKÇI



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli