Borsa, CHP'nin gündeminde

Borsa, CHP

CHP İlçe Başkanı Dr. Selim Panç yönetim kurulu üyeleri ile bilikte Bandırma Ticaret Borsasını ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Başkanı Dr.Selim Panç ve Yönetim Kurulu Üyeleri  Bandırma Ticaret Borsa’sını ziyaret ederek yeni hasat döneminin bolluk ve bereket içerisinde geçmesini dilediler.

İlçe Başkanı  burada yaptığı  konuşmada Borsa’nın çalışmalarını yakından takip ettiğini, başarılı çalışmalarından dolayı Borsa Başkanı Halit Sezgin’i ve Yönetim Kurulu üyelerini tebrik etti.

Başkan Sezgin, "2019 yılında işlem hacminin 6 milyar olması bu başarının bir göstergesidir. Ticaret Borsası’nın yaptığı laboratuar ve modern depolama yöntemleri ile bölgemizin çiftçilerine  büyük bir destek sağladı." dedi.

 

Sezgin, "Çiftçilerin üretim maliyetlerini düşürülerek tam olarak desteklenmesi gerekir. Borsamız Türkiye’nin ilk 5 Borsasından birisi olduğunu gibi sadece Bandırma’ya değil Güney Marmara’ya hizmet ettikmektedir. Türkiye ‘de üretilen buğday 22. Milyon ton civarında fakat bu yeterli olmamaktadır. Türkiye ‘de üretilen dönüm başına buğday 300 kg. çiftçileri destekleyerek 500 kg çıkartabilirsek beklentiyi karşılayarak açığı kapatabiliriz." dedi.

Bu sezon rekoltenin çok iyi olduğunu belirten  Sezgin  2020 yılında yeni nesil laboratuar kuracaklarını, ayrıca 2021 yılında da lisanslı depoculuğa geçmeyi planladıklarını söyledi.



Anahtar Kelimeler: Borsa ' gündeminde
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli