BÖLGE TARİHİ ADINA ÖNEMLİ BİR ADIM

BÖLGE TARİHİ ADINA ÖNEMLİ BİR ADIM

Bandırma Belediyesi´nce yürütülen bir çalışma ile kentimizin antik çağdan Cumhuriyete kadarki gelişimini anlatan bir kitap hazırlandı.

Bandırma Belediyesi´nin kentimiz kültür yaşamını zenginleştirmeye yönelik çalışmaları aralıksız sürüyor. Özellikle farklı konularda yayınlanan ve okuyucularla buluşan kitaplar bu alanda çok önemli bir boşluğu dolduruyor.

Bandırma´yı kültür ve sanatta bir marka kent yapma hedefine bu tür çalışmaların çok büyük katkı sağladığını belirten Belediye Başkanı Dursun MİRZA, belediye olarak dört yılda 20 kitap yayınladıklarını söyledi. Bu tür yayınların geleceğe bırakılan çok önemli bir kültürel miras olduğuna dikkat çeken MİRZA: ?Bandırma ve bölgemizin tarihinin geniş biçimde ele alındığı bir yayın bugüne kadar hazırlanmamıştı. Bu önemli boşluğun doldurulması gerektiği inancıyla böyle bir çalışma başlattık.

Bu kitabımız Bandırma´nın ilk çağlardan Cumhuriyete kadar gelişimini, farklı özelliklerini bilimsel bir yaklaşımla okuyucularla buluşturuyor. Kitabımız, ülkemizdeki çeşitli üniversitelerde görev yapan öğretim üyelerinin hazırladıkları bilimsel makalelerden oluşuyor.

Bandırma merkezli kitabımızda, çevremizle ilgili bilgiler de yer alıyor. Bandırma bir merkez olarak düşünüldüğünde; Erdek, Manyas, Gönen, Karşıyaka, Marmara Adası gibi yakın çevremiz ile ilgili de makaleler bu çalışmamızı zenginleştiriyor. Bu anlamlı çalışmayı kentimize kazandırmaktan gurur duyuyoruz? dedi.

Başkan Dursun MİRZA´nın verdiği bilgilere göre Dr. Töre SİVRİOĞLU editörlüğünde hazırlanan 616 sayfalık kitapta 41 adet makale yer alıyor. Güney Marmara´daki ilk yerleşimler, Daskyleion, Kyzikos, Bizans ve Osmanlı dönemi bilgileri, Zeytinliada, Haydarçavuş Vakfiyesi, Bandırma´daki nüfus hareketleri, Osmanlı döneminde Bandırma´daki okullar, Çerkez Ethem, Miralay Bekir Sami, Son Kurşun gibi farklı konularda hazırlanan araştırma yazıları, Bandırma ve çevresinin tarihi ile ilgili çok özel bilgileri gün yüzüne çıkaracak.

Şu an baskı aşamasında olan ?Antik Çağdan Cumhuriyete Bandırma ve Yakın Çevresi Tarihi? adlı kitap üç hafta içinde okuyucularla buluşacak.

Belediye Başkanı Dursun MİRZA, Bandırma´nın eski fotoğrafları ile ilgili kitap çalışmasının da üç ay içinde tamamlanacağını sözlerine ekledi.



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli