BJK li Ali Gültiken ile söyleşi

BJK li Ali Gültiken ile söyleşi

Beşiktaş'ın eski futbolcusu Ali Gültiken: Ligimiz ve oyuncularımızın kalitesini daha yukarı çekmeliyiz” Kulüplerin olanakları doğru tartılarak değerlendirilmeli”





Beşiktaş'ın eski futbolcusu Ali Gültiken:

Ligimiz ve oyuncularımızın kalitesini daha yukarı çekmeliyiz”
Kulüplerin olanakları doğru tartılarak değerlendirilmeli”

Beşiktaş'ın eski futbolcularından Ali Gültiken, siyah-beyazlı takımın teknik direktörlüğüne getirilen Samet Aybaba'nın zor bir görev üstlendiğine işaret etti.
Aybaba'nın, mâli açıdan güçsüz bir bütçeyle takımda yapmak ve kadrodaki bazı futbolcuları da elinden çıkarmak zorunda bulunduğuna dikkati çeken Gültiken, Ancak, Samet Hoca'nın başarıya ulaşacağına inanıyorum” dedi.

Ülkemizdeki spor kulüplerinin, dernek statüsünde yönetilmelerinin sağlıklı olmadığını öne süren Gültiken, Çok büyük bütçelere sahip bulunan kulüplerimizin başına başkan ve yönetim kurulları, üyelerin oylarıyla gelip, görev yapıyor. Bu, doğru bir uygulama değildir. Kulüpler, daha profesyonel kişiler tarafından yönetilmelidir. Bugün, ne yazık ki birçok kulübümüz, ekonomik yönden batık!” diye konuştu.


Yöneticilerin, kulüplerin olanaklarını doğru tartmaları gerektiğinin altını çizen Gültiken, transfer politikalarının nasıl olması gerektiği hakkında da şunları söyledi:

Öncelikle kulüplerin alt yapıları çok iyi olmalıdır. Futbolcu izleme ayağı oluşturulmalı ve kulüp yöneticileri, çok kaliteli isimlerden kurulmalıdır.”

Futbolun yaşayan, canlı ve günlük bir organizma olup, dış etkenlere de açık bulunduğuna işaret eden Gültiken, Türk Futbolu'nun, olanaklarına göre büyüme gösteremediğini belirterek, Buna paralel olarak ligimizin ve oyuncularımızın kalitesini daha da yukarıya çekmek zorundayız” dedi.

Bandırma'dan evli bulunan Ali Gültiken, Mehmet Kılkışlı'nın başkanlığındaki Bandırmaspor'u, son yıllarda başarılı bir çizgide gördüğünü sözlerine ekledi.









Hasan CEYLAN
10.07.2012 10:16:57
TESİS DİYE BANGIR BANGIR BAĞIRANLAR dinlesinler bence. Sokak ta başladım diyor,Biz daha küçüğüz , ESKİŞEHİRSPOR , BOLUSPOR istendiğimizi duydum diyor ÇOCUKKEN ya süper sinyaller veren bir konuşma olmuş ama anlayana bence süper süper süper

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli