Bizim Çocuklarımız Örnek Projeleriyle Ankara'da

Bizim Çocuklarımız Örnek Projeleriyle Ankara

Bizim Çocuklarımız Sanat Kültür ve Doğa Derneği, Uluslararası Çocuk Merkezi’nin ‘Çocuklarla Birlikte Güçlü Projesi’nin kapanış etkinliğine katılım sağladı.

Bandırma’da çocuk hakları konusunda faaliyet gösteren Bizim Çocuklarımız Sanat Kültür ve Doğa Derneği’nin geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği ‘Kapıdağ’a Çocuk Eli’ isimli projesi Uluslararası Çocuk Merkezi tarafından örnek projeler arasında gösterildi. Ankara’da düzenlenen ‘Çocuklarla Birlikte Güçlü Projesi’nin kapanış etkinliğine davet edilen ‘Bizim Çocuklarımız’ı dernek başkanı Alev Şengönül ve derneğin çocuk aktivistlerinden Can Polat Ün temsil etti.

Bandırma İMKB Lisesi öğrencisi olan Can Polat Ün, The Ankara Otel’de yapılan etkinlikte yaptığı sunumda, gerçekleştirdikleri “Kapıdağ’a Çocuk Eli” projesini anlattı. Ün ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanından gelen çocuklar da gerçekleştirdikleri projeleri tanıttı.

Bizim Çocuklarımız Sanat Kültür ve Doğa Derneği Başkanı Alev Şengönül, “AB tarafından finanse edilen ve çocukların sivil topluma katılımını sağlamak için hayata geçirilen Mikro-Fon projesi kapsamında Ankara’ya davet edildik. Bütün Türkiye’den gelen çocuklar, hak temelinde gerçekleştirdikleri projeleri birbirlerine tanıttı. Çocuk hakları, insan hakları, göçmen hakları, engelliler, çevre ve oyun üzerine birçok proje üretti çocuklar…” ifadelerini kullandı.

Toplumda çocuklara daha fazla alan açılması gerektiğinin önemine dikkat çeken Şengönül, “Çocuklara söz hakkı verildiği takdirde, inisiyatif aldıkları zaman ortaya mükemmel fikir ve projeler çıkarabiliyorlar. 40 yıllık proje tecrübemin Türkiye’de de gerçekleştiğini görmek beni sevindirdi. Türkiye’nin birçok yerinde çocukların yarattığı bu deneyimleri, Bandırma kamuoyuna da mal edebilmek istiyoruz. Bu amaçla önümüzdeki aylarda örnek projeler yaratan çocukları Bandırma’ya davet ederek bir panel gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda diğer sivil toplum örgütlerinin de desteklerini bekliyoruz” dedi.

Şengönül, Uluslararası Çocuk Merkezi’ne, gerek kendi derneklerine gerekse de Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklara verdikleri destek için teşekkür ettiklerini belirtti.

Bizim Çocuklarımız Sanat Kültür ve Doğa Derneği’nin “Kapıdağ’a Çocuk Eli” isimli projesi kapsamında Bandırma’dan çok sayıda çocuk, Kapıdağ’da mobil kamp düzenlemiş ve çevre hakkına dikkat çekmek için çöp toplama turları yapmıştı.



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli