"Bir köyün hikayesi" çıktı

Bandırma Belediyesi Kültür Yayınları kapsamında, Ersoy AYDOĞAN´ın hazırladığı ?BİR KÖYÜN HİKÂYESİ-DUTLİMAN? adlı kitap bastırıldı.

Bandırma Belediyesi Kültür Yayınları kapsamında, Ersoy AYDOĞAN´ın hazırladığı ?BİR KÖYÜN HİKÂYESİ-DUTLİMAN? adlı kitap bastırıldı.

/resimler/2018-12/17/1921181971558.jpg

Kitabın yazarı Ersoy AYDOĞAN, Belediye Başkanı Dursun MİRZA´yı ziyaret ederek bu konudaki destekleri için teşekkür etti.

Çocukluğundan beri kendi köyü olan Dutliman´ın tarihçesini hep merak ettiğini belirten Ersoy AYDOĞAN, köyün yaşlılarının anlattıkları ve yaptığı araştırmalardan edindiği bilgileri toplayarak bu kitabın ortaya çıktığını söyledi. Ersoy AYDOĞAN, uzun yıllar süren bu çalışmasının bir kitap halinde bastırılmasını sağlayan Belediye Başkanı Dursun MİRZA´ya teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

/resimler/2018-12/17/1921538222370.jpg

Belediye Başkanı Dursun MİRZA da, kentimizin kültür yaşamına katkı sağlayacak her türlü çalışmaya bundan sonra da destek olmaya devam edeceklerini belirterek: ?Bugün artık kentimizin bir mahallesi olan Dutliman´la ilgili bu güzel çalışması için Ersoy AYDOĞAN´ı kutluyor, kitabının hayırlı olması dileğiyle bundan sonraki yaşamında da başarılar diliyorum? dedi.

208 sayfadan oluşan kitapta, Osmanlı döneminde bir rum köyü olan Dutliman´a mübadele sonrası gelen Türklerin sancılı yolculukları, yeni yerlerine uyum süreci, kültürel değerleri ve Dutliman´ın günümüze ulaşan öyküsü yer alıyor.

Kitap, Bandırma Belediyesi Kültür Müdürlüğü´nden alınabilecek.



Anahtar Kelimeler: köyün hikayesi çıktı
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı