BİLSEM'de (COVID19) 3D Maske mesaisi

BİLSEM

Koronavirüs mücadelesinde görev salan sağlık ekiplerine ^D koruyucu yüz maskesi imal ediyorlar.

Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi(BİLSEM) doktorlar ve sağlık çalışanları için 3D yazıcılarda yüz koruyucu siper maske üretimine başladı. Üretilen maskeler yoğun bakım ve karantinada görevli doktor ve sağlık çalışanları tarafından kullanılacak.

Bandırma’daki okullar tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınına karşı adeta seferberlik ilan etti. Bir okuldaki dezenfektan üretiminin ardından BİLSEM’de maske üretimine başlandı. 4 adet 3D yazı makinenin her birinde 2,5 saatte bir maske üretilebiliyor. Günde ortalama 12 adet üretilebilen koruyucu siper maskeler ilk etapta Bandırma Devlet Hastanesi’nde değerlendirilecek.

GÜNDE 12 MASKE ÜRETİLECEK

Ürettikleri maske prototiplerinin birkaç değişiklikle Bandırma Devlet Hastanesi tarafından kabul gördüğünü belirten BİLSEM Müdürü Levent Obuz, “Hastane yönetimi bizden maskenin yan taraflarının büyütülmesini istedi. Bu konu üzerinde çalışıyoruz. Çok kısa bir süre içerisinde seri üretime başlayacağız. Diğer okullardan gelen dört adet 3D yazıcımız var ve 2,5 saatte bir maske üretebiliyoruz. Bu da günde ortalama 12 maske yapıyor. Ürettiğimiz maskeler yoğun bakım ve karantina servislerinde görevli doktor ve sağlık çalışanlarımız tarafından kullanılacak. Üretim konusundaki destekleri için Milli Eğitim Müdürümüz Mutlu Aslan’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BİLSEM’e maske üretimi için 3D yazıcı konusunda destek veren Enerji-Sa Fen Lisesi Müdürü Ali İhsan Tekin, ülkenin içinde bulunduğu olağanüstü durumda herkesin sorumluluk alması gerektiğini söyledi. Müdür Tekin, “İnşallah bu zor günleri ülke olarak hep birlikte aşacağız. 3D yazıcı makineyi okulumuza kazandıran Hacı Ömer Sabancı vakfı ve Enerji-Sa Yönetim Kurulu’na çok teşekkür ediyorum. Yazıcımız şimdi sağlık çalışanlarımıza destek amacıyla maske yapımı için kullanılacak. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Kaan BİNGÜL-BANDIRMA



Anahtar Kelimeler: BİLSEM' (COVID19) Maske mesaisi
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli