Biga Acil Servisteki Tüm Doktorlar İstifa Etti

Biga Acil Servisteki Tüm Doktorlar İstifa Etti

İLÇE HASTANELERİNİN TÜMÜNDE AYNI SORUN VAR

Başbakan Binali Yıldırım´ın Acil Servisler için kullandığı ifadeler için düzenlenen basın toplantısında şok bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamalarda Biga Devlet Hastanesi Acil Servisi´nde görev alan 5 doktorun görevlerinden istifa ettikleri açıklandı.

Başbakan Binali Yıldırım´ın, ?Dün bir arkadaşımız söyledi, çok ilgimi çekti. Acil servislere bayramda vatandaşlar gidiyorlarmış. Ne için gidiyorlarmış biliyor musunuz? Kız bakmaya gidiyorlarmış. Artık hastaneler o kadar şirin hale geldi ki, vatandaşlar oğullarını, kızlarını evlendirmek için acil servislere gidiyorlar? ifadeleri üzerine Çanakkale Tabipler Odası basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasının ardından bir açıklamada bulunacağını ifade eden Doktor Güleda Erensoy; ?Sayın Başbakanımızın söylediği gibi Acil Servisler o kadar rahat ki; Biga Devlet Hastanesi Acil Servisindeki doktorlar toz olmuş!? ifadelerini kullandı.

/resimler/2016-7/15/1232578855334.jpg

İLÇE HASTANELERİNİN TÜMÜNDE AYNI SORUN VAR

Doktor Güleada Erensoy açıklamasında şunları söyledi; ?Başbakan Binali Yıldırım´ın ifade ettiği gibi, acil servislerde şenlikli bir ortamlarda çalışmakta olan doktorlar toz olup uçmuşlardır! Hiç biri şu an Biga Devlet Hastanesinde çalışmak durumunda olan doktorlar, acil servislerde görevli doktor kalmadığı için Uzman hekimler; acil nöbetleri dahil olmak üzere, icap nöbetlerini vs. hepsini birlikte tutmak zorunda kalıyorlar. Biga Devlet Hastanesi dahil olmak üzere Çanakkale ilçelerindeki tüm devlet hastanesi acil servislerinde ciddi bir kriz yaşanmaktadır. Hiçbir sağlık çalışanı Acil Servislerde gönüllü olarak çalışmayı kabul etmemektedirler. Tüm bunların da duyarlı halkımız tarafından kabul edilmesini istiyoruz. Çünkü bundan sonra gerçekten Acil Servislerde çalışacak eleman bulmakta; özellikle ilçe Acil Servislerinde çalışacak eleman bulmakta Sağlık Bakanlığı ciddi sorun yaşayacaktır? dedi.

Doktor Güleada Erensoy, basın mensuplarının sorusu üzerine Biga Devlet Hastanesi Acil Servisinde 5 Doktor´un görev yaptığını bu doktorlarında görevlerinden istifa ederek ayrıldıklarını söyledi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli