BİEP ve TTEDA Bandırma’da toplandı

BİEP ve TTEDA Bandırma’da toplandı

Türkiye Tüm Emekliler Dayanışma Ağı Balıkesir (TTEDA), Bandırma’da toplanarak emeklilerin sorunları ve çözüm yollarını tartıştı.

Balıkesir ve İlçeleri Emekliler Platformu (BİEP) ve Türkiye Tüm Emekliler Dayanışma Ağı Balıkesir (TTEDA), Bandırma’da toplanarak emeklilerin sorunları ve çözüm yollarını tartıştı.

Toplantıda, emeklilerin haklarını korumak için halen 26 ilde örgütlenme olduğunun belirtildiği toplantıya, Tüketiciyi Koruma Derneği(TÜKODER) Balıkesir Şube Başkanı Kemal Büyükışık, TÜKDER Bandırma Şubesi yöneticileri, Türkiye İşçi Partisi(TİP) Bandırma İlçe Başkanı Neriman Çiçek, TİP Balıkesir Milletvekili adayı Şerife Sevim Şenel, Türk Emekli-Sen Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış ve emekliler katılarak düşüncelerini açıkladılar. 

Toplantıda konuşan Tahir Ozan, ülkemizde 12 milyon dolayında emeklinin bulunduğunu belirterek, “Emeklilerin, haklarını alabilmeleri için örgütlenmeleri gerekir. Emekliler, büyük bir güçtür ve hayatı durdurma güçleri vardır” dedi.

BİEP ve TTEDA’nın kurucularından Şükrü Recep Kurtuluş, 26 şehirde örgütlendiklerini, toplam 1100 üyeleri olduğunu belirterek, Biz emekliler, dip tortusu olarak görülüyoruz. Asgari ücretin altında maaş alıyoruz. TÜİK’in uydurma istatistikleri sonucu emekli maaşları belirleniyor” diye konuştu.

TÜKODER Balıkesir Şube Başkanı Kemal Büyükışık, emeklilerin, sorunlarını çözmek için birlikte hareket etmeleri gerektiğine dikkati çekti.

Türk Emekli Sen Bandırma Şubesi Başkanı Levent Balkış, 300 üyeye sahip olduklarını, her zaman emeklilerini örgütlenmesine destek verdiklerini vurguladı.

İkinci toplantının, önümüzdeki günlerde, Balıkesir’in körfez bölgesinde yapılacağı açıklandı.   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: TTEDA Bandırma’ toplandı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı