Biçki, konuyu kamu oyuna taşıdı

Biçki, konuyu kamu oyuna taşıdı

CHP İl Başkanı Ender Biçki, 30 Ağustos krizi ile ilgili olarak Vali´nin kendisine ayar verdiğini söyledi.

CHP Balıkesir İl Başkanaı Ender Biçki, kamu oyna taşıdığı 30 Ağustos krizi ile ilgili olarak Vali Ersin Yazıcı´nın kendisine ayar vermek istediğini açıkladı.

Büyükşehir belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile birlikte 30 ağustos törenlerine katılmayan Vali Ersin Yazıcı´yı yayın yolu ile halka şikayet ettiği gerekçesi ile yaşanan 2. krizde Vali Yazıcı´nın kendisine ayar vermek istediğini açıklayan CHP il başkanı Ender Biçki hazırladığı basın toplantısı ile yaşanan polimiği kamu oyuna taşıdı.

Ender Biçki, Vali´nin kendisine hitaben "Sizin ile görüşeceğiz" demesini tehdit unsuru olarak alğılayıp Balıkesir´in ne Kocaeli, nede Rize olduğunun altını çizip kelimenin tanımı ile "Hodri meydan" dedi.

/resimler/2017-9/7/2330217613054.jpg

CHP Balıkesir İl Başkanı´ndan valiye suçlama CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine katılmadığı için eleştirdiği Vali Ersin Yazıcı´nın, Balıkesir´in Kurtuluş Günü olan 6 Eylül´de kendisine "Sana mı soracağız lan" dediğini öne sürdü.

CHP Balıkesir İl Başkanı´ndan valiye suçlama

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine katılmadığı için eleştirdiği Vali Ersin Yazıcı´nın, Balıkesir´in Kurtuluş Günü olan 6 Eylül´de kendisine "Sana mı soracağız lan" dediğini öne sürdü. Vali Yazıcı iddialarla ilgili açıklama yapmadı.

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki bugün İl Başkanlığı´nda basın toplantısı düzenleyip, Vali Ersin Yazıcı´nın 6 Eylül Kurtuluş Günü´nde kendisine "lan" diyerek hakaret ettiğini iddia etti. CHP´li Biçki basın toplantısında Vali Yazıcı ile arasında geçen diyaloğu şöyle anlattı: "Vali Ersin Yazıcı, Rize´de, 642 bin TL´lik, yani eski parayla 642 milyarlık cipiyle gündeme gelmişti. Balıkesir´de de 30 Ağustos törenlerine katılmaması ve CHP İl Başkanı ile çekişmesi ile gündeme gelecek görünüyor. Sayın Vali´nin 30 Ağustos Zafer Bayramı´na katılmamasını eleştirmiştim. Bugün bu açıklamadan rahatsızlığını belirten, ancak haddini aşan Sayın Vali´nin davranış şekli ile ilgili konuşacağım.

/resimler/2017-9/7/2334182617695.jpg

      VALİ YANINA ÇAĞIRDI

İstiklal Savaşı´nın zaferle taçlandığı 30 Ağustos törenlerine kim olursa olsun, vali de büyükşehir belediye başkanı da katılmak zorundadır. O gün vali hasta da olmayacak, izin de almayacak, rapor da kullanmayacak. Eğer siz 30 Ağustos gibi böylesine kutlu, Cumhuriyet´in kuruluşunda önemli yer tutan bir törene katılmıyorsanız, 30 Ağustos´un idrakine varamamışsınız demektir. Sayın Vali de bu sözden rahatsız olmuş. 6 Eylül Kurtuluş Bayramı´nda protokol ile birlikte tören alanına gideceğimiz sırada valiye herkes ´Merhaba´ derken, ben de ´Sayın valim merhaba" diye elimi uzattım. Önce yüzümü görmedi, elini uzattıktan sonra kafasını kaldırıp dikkatli baktı. Sonra, ´Başkan seninle sonra görüşeceğiz´ dedi. Bir valinin bir il başkanını tehdit eder gibi ´Seninle sonra görüşeceğiz´ demesi çok çirkindi. Daha sonra protokol yürümeye başladığında Sayın Vali, ´Başkan sen buraya gel´ diye yanına çağırdı. Duymazlıktan geldim. Israr edince, yanına gittim. ´Bu açıklama ne demek, idrakine varamamak ne demek´ diye sordu. ´Sizin o törene katılmanız gerekirdi, katılmıyorsanız idrakine varamamışsınız demektir´ dedim. ´Ben izinli olamaz mıyım? İzin kullanamaz mıyım´ dedi. ´O zaman izinli olduğunuzu ve gerekçesini benim gibi basın açıklamasıyla açıklarsınız´ dedim. O zaman da ´Bu kuralları kim koyuyor´ dedi. ´Bu kuralları Türkiye Cumhuriyetini kuranlar koyuyorlar´ dedim. Bu kez ´Sana mı soracağız lan´ diye karşılık verdi. Bazı milletvekilleri (CHP´li Ahmet Akın, AK Partili Kasım Bostan) yanımıza geldi, Vali yürüdü gitti, biz de tören alanına geçtik."

       SİYASETE GİRSİN

Vali Yazıcı´nın tavrını eleştiren Biçki sözlerini şöyle sürdürdü: "Vali Yazıcı, sanıyorum kendisini hala KocaeliBüyükşehir Genel Sekreteri zannediyor. Devlet adabını, devlet saygınlığını bilen bir vali memuruna bile böyle davranmaz, böyle hitap etmez. Sayın Vali´nin bu davranışı resmen kabadayı tavrıdır. Senin karşında senin bir memurun, bir çalışanın yok, senin karşında 300 bin oy almış, 30 bin üyesi olan Cumhuriyet Halk Partisi´nin il başkanı var, bunu iyi bileceksin. Eğer Vali Yazıcı, siyasetçilerle böyle laf dalaşına girecekse, siyasetçilerle tartışacaksa Cumhurbaşkanları´nın ifade ettiği gibi söylüyorum, o zaman bıraksın valiliği, gelsin siyasetyapsın."



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli