BERMUDA KAVŞAĞINDA YENİ AKSİYON

BERMUDA KAVŞAĞINDA YENİ AKSİYON

BANVİT'e canlı piliç nakli yapan kamyon devrildi, kavşak 2 saat trafik'e kapalı kaldı.

Bandırma ilginç bir kent, yaşanan olumsuluklarla anlaşılan teknik hatalar herşeye rağmen çözüm noktasında beklenen adımların atılmaması, aynı noktalarda yaşanan problemlerin bir birini takip etmekle kalmayıp, zaman içinde mal ve can kayıplarına neden oluyor.

Bandırma çıkışı, Erdek ve Gönen'den geliş, Devlet hastanesi ve Üniversite kavşağı olarak tanımlanan "BERMUDA" kavşağı trafikte "KARA NOKTA" olarak litarüte geçen noktaların 1. sırasındaki yerini çoktan aldı.

Bir tarafta mal kayıpları, diğer tarafta can kayıpları, bir diğer tarafta ise meskun saatte meydana gelen kazalar nedeni ile saatlerce kapalı kalan trafik. İşye bu anlamda akşam saat 02.20 sularında meydana gelen kaza tamda bu şambloma uyan bir kaza.

Konunun kara köküne inecek olursak gecenin ikinci yarısından sonra trafik'i kullanan canlı tahliye araçların zaman ve mekan açısından denetim ekiplerinin, denetleme olanakları dışında kalıyor. Bu avantaj çoğu kez canlı taşıyan araçların araç veya sürücü eksik ve  ihmali ile sonuçlanan kazalara davetiye çıkarttığı gerçeği net olarak görülebiliyor.

Bu araç konvoylarının kurumsal yapı olarak imtiyazlı markalardan oluşması ayrı bir gerçek...

Tüm bu ayrıntıların ardından "BERMUDA KAVŞAĞINDA" akşam saat 02.20 de meydana gelen yeni bir kazaya ilişkin notlarımız ise Gönen istikametinden gelip Balıkesir istikametine gitmekte olan 10 ACJ 216 plaka sayılı + remorku ile birlikte 8500 canlı piliç nakli yapmakta olan TIR, ikinci bir araç olmaksızın, devrilmek sureti ile tek taraflı kazaya neden oldu.

Kazada TIR sürücüsüne birşey olmadı ancak kaza nedeni ile araçta bulunan 8500 canlı piliçten yaklaşık %15'i telef oldu. Gecenin bir yarısı BERMUDA KAVŞAĞI'nda yaşanan aksiyon, kaza yerinden geçmekte olup, kaza dolayısı ile  saatlerde yolda beklemek mecburiyetinde kalan "kaza mağduru" sürücüler ne yazıkki bir kez daha yaşanabilecek her hangi bir olayda nekadar yetersiz kaldığımızın tanığı oldu.

Telef olan tavukların toplanması, etrafa yayılan canlı tavukların toplanması, devrilen aracın nöbetçi kurtarıcıların kapasitesi dışında kalması nedeni ile güçlü kurtarıcıların sözkonusu saatte bulunması, uyandırılması, hazırlanması, kaza yerine geelmesi, aracın kaldırılması !... Bir kez daha herhangi, bir konuda yaşanacak olası bir afet'e karşı nekadar yetersiz ve hazır olmadığımızı gösterdi.



Anahtar Kelimeler: BERMUDA KAVŞAĞINDA AKSİYON
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı