Belkıs Sitesinde Zafer Bayramı

Belkıs Sitesinde Zafer Bayramı

Cumhuriyet değerlerinin üst çizgide karşılık bulduğu Belkıs Sitesinde görkemli 30 ağustos Zafer Bayramı kutlaması

Tatil ve turizm´de cazibe merkezi Erdek´te resmi bayram kutlamaları coşkuyla gerçekleşiyor. Bir çok toplu yaşam merkezi sitelerde, site önüne yapılan Atatürk büstü ve beraberindeki al bayrağın altında Cumhuriyet bayramı başta olmak üzere, 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağutos gibi milli bayramlar ailece katılımlarla coşku gelecek kuşaklara taşınıyor.

Genelde emekli öğretmenlerin yaşadığı Erdek, Sahil mahallesi, Piri Reis caddesi üzerinde bulunan Belkıs sitesi sakinleride, resmi bayram kutlamalarında yıllar süren geleneği bugün kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı ile devam ettirdiler.

/resimler/2019-8/30/1224536555535.jpg

Erdek, Belkıs sitesi 30 Ağustos Zafer bayramı kutlama etkinliğinde bu yıl sunuculuk görevini emekli edebiyat öğretmeni Kader Eralp üstlendi.

Eralp´ın son derece başarılı yorumu ile saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan kutlama Emekli İngilizce Öğretmeni Esen Kazdağ, Emekli Edebiyat Öğretmeni Firdevs Tapan, Emekli Edebiyat Öğretmeni Müjgan Kutlu okudukları şiirler ile program renk katarken buyıl 104 yaşına basan efsane edebiyat öğretmeni Kıymet Gazez, Atatürk´ün gençliğe hitabesini seslendirerek izleyenleri duygulandırdı.

/resimler/2019-8/30/1235497037159.jpg

  Payitaht´tan, Cumhuriyet´e,  Cumhuriyet 96, Kıymet Gazez 104 yaşında

Osmanlı döneminde dünyaya gelip, Payitaht´ta Padişah gören ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal´in Cumhuriyet´i ilan ettiğinde 8 yaşında olan Gönenli Emekli Edebiyat Öğretmeni Kıymet Gazez, öğrencilik yıllarında Atatürk´ü bizzat görmüş ve onun Cumhuriyet ilkelerini geçmişten günümüze taşıyan efsane edebiyat insanı Zafer bayramı için atatürk´ün gençliğe hitabesini seslendirdi.

104 yaşındaki dev çınar Kıymet Gazez, sunumunun sonunda yaşının geçkin olması nedeni ile belki başka bayram göremeye bileceğini, eğer vefat ederse cenazesinin albayrakla kaldırılmasını vasiyet etti.



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı