Belediyesi´nden 3 kitap tanıtımı

Belediyesi´nden 3 kitap tanıtımı

?Bandırma´da Sporun Nefesi?, ?Ateş Parçası? ve ?Dutliman?a imza günü

Bandırma Belediyesi Kültür Yayınları kapsamında üç kitabın tanıtım ve imza günü, aynı etkinlik kapsamında gerçekleşti.

/resimler/2019-3/29/1038500835908.jpg

Belediye nikâh salonundaki tanıtım ve kitap imza gününde, araştırmacı gazeteci-yazar Önder Balıkçı ve Ahmet Pesen´in kaleme aldığı ?Bandırma´da Sporun Nefesi?, Ersoy Erdoğan´ın yazdığı ?Bir Köyün Hikâyesi, Dutliman? ve 1951 yılında Pakize Başaran tarafından, ?Benim Doktorum? ismiyle kaleme alınıp, ?Ateş Parçası? ismiyle basılan aşk romanı tanıtıldı.

/resimler/2019-3/29/1040244119070.jpg

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir eski milletvekili Av. Namık Havutça´nın yanı sıra 1979 ve 1985 yıllarının Bandırmalı Kırkpınar Başpehlivanı Sabri Acar´ın da hazır bulunduğu kalabalık bir topluluğun katıldığı tanıtımda konuşan Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, sanat ve kültürün önemini vurgulayarak, beş yıllık süre içinde 28 kitabın basılmasını sağlayan Belediye Başkanı Dursun Mirza´yı ve tanıtımı yapılan kitapların yazarlarını kutladı.

/resimler/2019-3/29/1041286776685.jpg

Belediye Başkanı Mirza da konuşmasında, Bandırma´ya, beş yıllık görev süresi içinde çok önemli hizmetler verdiklerini belirterek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Kültür ve sanat alanında da çok önemli hizmetlere imza attık. İki kültür merkezimizde tiyatro, sinema, şiir programları, müzik grupları, söyleşiler gerçekleştirdik. 5 yılımız, bahar ve hıdrellez şenlikleri, festivallerle dolu dolu geçti. İşte şu anda Kırkpınar Başpehlivanı Bandırmalı Sabri Acar da burada. Acarlar, Bandırma´nın adını tanıtan bir aile. Atatürk´ün pehlivanı Kara Ali Acar, onun oğlu Hasan Acar ve onun oğlu Sabri Acar. Biz de onlarla gurur duyuyoruz. Bandırma sahilinde heykelleri var. 25 yıllık aranın ardından, son beş yıldır Bandırma´da yeniden yağlı pehlivan güreşleri düzenledik. Bu güreşlerin devam edeceğini umut ediyorum. Bugün, üç ayrı kitabı aynı anda tanıtıyoruz. Bu kentin duayen gazetecileri olan Ahmet Pesen ve Önder Balıkçı´nın çok sayıda kitabı bulunuyor. Bugün, tanıtımını yaptığımız ?Bandırma´da Sporun Nefesi´, Bandırma´da sporla ilgilenenler için çok güzel bir eser oldu. Ersoy Erdoğan, Dutliman´ın hikâyesini yazdı ki, ancak bu kadar güzel anlatılabilir. Dutliman,  herkesin görmesini dilediğim çok güzel bir mahallemiz. Kendisine teşekkür ediyorum. Pakize Başaran´ın ise Bandırma´da ve bizim gönlümüzde ayrı bir yeri var. Bandırma için çok büyük bir değer. Ünlü yönetmen Tunç Başaran´ın annesi. 17 kitabı bulunuyor. 1951 yılında, ?Benim Doktorum´ ismiyle basılan kitabını, kendi isteğiyle asıl ismi ?Ateş Parçası´ olarak yeniden bastık. Pakize Başaran´ı, Türk Edebiyat tarihinde aşk romanı yazarları arasına sokan bu kitabının sonunda kendi fotoğrafları da yer alıyor. Kendisine bundan sonra da sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.?

/resimler/2019-3/29/1042021152300.jpg



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı