BELEDİYE SUYUMUZUN KALİTESİ KONUSUNDA ÇOK HASSAS?

BELEDİYE SUYUMUZUN KALİTESİ KONUSUNDA ÇOK HASSAS?

Bandırma Belediyesi tarafından Çanakkale İl Çevre ve Orman Müdürlüğü`ne bir yazı gönderilerek, ilçemize su sağlayan Gönen Barajı bölgesinde Çakır Köyü arazisinde bir özel firma tarafından yapılması planlanan cevher zenginleştirme tesislerinin olumsuz etkileri ile ilgili bilgi istendi.

NESKO Maden Tic. San. A.Ş. tarafından Yenice İlçesi Çakır Köyü arazisinde bakır, kurşun ve çinko zenginleştirilmesine yönelik bir tesis yapılacağı duyumunun alınması üzerine, Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur Başkanlığında bir heyet bölgede incelemelerde bulunmuştu.

Kentimizin içme suyu kalitesi ve halkımızın sağlığı için son derece hassas olan bu konuda gerekli girişimlerde bulunan Bandırma Belediyesi tarafından, Başkan Sedat Pekel imzasıyla Çanakkale İl Çevre ve Orman Müdürlüğü`ne bir yazı gönderildi.

Yazıda şu görüşlere yer verildi:

"İliniz Yenice İlçesi Çakır Köyü sınırları içerisinde NESKO Maden Tic. San. A.Ş. tarafından işletilmesi planlanan bakır, kurşun, çinko cevher zenginleştirme projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED raporunun inceleme ve değerlendirme komisyonunca nihai olarak kabul edildiği İl Müdürlüğünüzce 16/06/2011 tarihinde yapılan yazılı duyurudan öğrenilmiştir.

Bilindiği gibi Bandırma ilçesinin içme ve kullanma suyu Gönen Barajına bağlı Kumköy Regülatöründen karşılanmaktadır. Haliyle böyle bir çalışma yapılacağı duyumu da içme ve kullanma suyumuza verebileceği zararlar çerçevesinde değerlendirildiğinde belediyemizi bir hayli rahatsız etmiştir.

NESKO Madencilik şirketinin yapmak istediği cevher zenginleştirme projesinin şu andaki safhası ve şehrimizin içme ve kullanma suyu kaynağı olan Gönen Barajı`na, barajı besleyen kaynaklara ve baraj etrafındaki arazilere ne gibi etkiler yapacağı hususunda ?itiraz haklarımız saklı kalmak şartı ile- tarafımıza bilgi verilmesini arz ve talep ederiz."



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı