Belediye Başkanı Sarı: ?Erdek Körfezi hepimizin!?

Belediye Başkanı Sarı: ?Erdek Körfezi hepimizin!?

, Tahsin Ceylan´ın fotoğraflarının yer aldığı ?Sualtından Erdek? isimli kitabın önsözünde, ?Erdek Körfezi hepimizin. Onu koruyalım? dedi.

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Tahsin Ceylan´ın fotoğraflarının yer aldığı ?Sualtından Erdek? isimli kitabın önsözünde, ?Erdek Körfezi hepimizin. Onu koruyalım? dedi.

Sarı´nın, ?Erdek Zamanı? Festivali için bastırılan kitapta yer alan önsözü şöyle:

?Bu kitabın sayfalarını çevirirken yepyeni bir dünya keşfedeceksiniz. 50´li yıllarda, henüz bir Turizm Bakanlığı bile kurulmamışken, Türkiye´nin ilk turizm destinasyonu olan, 2006´da ?turizm bölgesi´ ilan edilen Erdek´in bilinmeyen yüzü?

Koruma altında bir tür olan ?PİNA´ popülasyonu ile dünyada sayılı dalış noktalarından biri olarak adını duyurmaya aday Erdek Körfezi?

Marmara Denizi´nin en büyük ve tek temiz körfezi olan Erdek Körfezi, Akdeniz´in yaşam platosu ve birçok korunması gereken türün yaşam alanı.

Bu güzel fotoğraflara iyi bakın!

Yüce Yaradan´ın bu coğrafyaya bahşettiği değerler, insanoğlunun kısa vadeli ihtiyaçları adına katledilemeyecek kadar önemli.

Sanayileşme yolundaki hatalardan dönülmediği takdirde, yaratılacak tüm katma değerlerin toplamından daha büyük bedeller ödenecek, geri dönüşü imkansız zararlar meydana gelecek.

Bu kitabı iyi saklayın! Çünkü bu kitap, çocuklarınızın, torunlarınızın, büyüdüklerinde bu zenginliği görmesi için tek şansları olabilir.

Biz, Erdek Belediyesi olarak bu hatalara karşı duran tek belediyeyiz.

Korumak istediğimiz güzellikleri sizlerle paylaşmak istedik. Tanıyın, bilin, görün! Çünkü tanımak, sahiplenmenin ilk adımıdır.

Biz, susmayacağız ama inanıyoruz ki, değerli sualtı fotoğrafçısı sayın Tahsin Ceylan´ın fotoğrafları bizden de daha yüksek sesle konuşacak.

Dinleyin, görün, koruyun!

Erdek Körfezi hepimizin!?



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false