Beko Basketbol Ligi Play Off Final Serisi

Beko Basketbol Ligi Play Off Final Serisi

Banvit.71 Galatasaray Medical Park.72 Galatasaray Medical Park seride durumu 3 0 yapt


Banvit: 71 - Galatasaray Medical Park: 72


Galatasaray Medical Park seride durumu 3-0 yaptı.

Beko Basketbol Ligi play-off final serisi 3. maçında Galatasaray Medical Park, deplasmanda Banvit`i 72-71 yenerek seride durumu 3-0 yaptı.

Banvit, maça Davis`in basketiyle başladı. Bu sayılara Mejia`nın serbest atıştan kazandırdığı sayılar da eklenince 2. dakika 4-2 Banvit`in üstünlüğüyle geçildi. Galatasaray Medical Park, Markoishvili ile eşitliği sağladı. Ev sahibi ekip Davis ve Stimac ile pota altında başarılı olunca 4. dakikada skor 8-6 oldu. Sarı kırmızılı ekip, Ersin Dağlı`nın skora katkısıyla 5. dakikada farkı 2 sayıya indirdi:  10-8

İzzet`in üçlüğü ve Mejia`nın son saniye basketiyle 12 sayılık fark yakalayan turuncu yeşilliler, ilk periyodu 24-12 önde tamamladı.

Banvit, ikinci periyoda da iyi başladı. Sert savunma ve hızlı hücumda başarılı olan ev sahibi takım, Mejia`ın attığı sayı ile skoru 12. dakikada 27-10`a getirdi. Cenk ile farkın açılmasını önlemeye çalışan Galatasaray Medical Park, Ender`in de katkısıyla 13. dakikada aradaki sayı farkını 8`e düşürdü:  27-19 Çok iyi savunma yapan Banvit karşısında sayı bulmakta zorlanan konuk ekip, Simmons, Davis ve  Bajramovic`in sayılarına Furkan ve Ersin Dağlı ile cevap verdi. Banvit, devrede soyunma odasına 38-26 önde gitti.

3. periyot Erkan ve Ersin`in karşılıklı basketleriyle başladı.  Banvit`te Davis ile Erkan, Galatasaray Medical Park`ta Ersin, Ender ve Markoishvili, skora katkı yaptı. 25. dakika 47-36 ev sahibi takımın üstünlüğüyle geçildi. Dış atışlarla farkı kapatmaya çalışan sarı kırmızılı ekip, Gordon`un etkili oynuyla  27. dakikada farkı 10 sayıya indirdi:  49-39

Son saniyeleri büyük çekişmeye sahne olan periyodun skorunu Ender`in son saniye basketi belirledi: 52-43

Konuk takım, son periyoda Ndong`un basketiyle başladı. Serkan bu baskete cevap vermekte gecikmedi. Farkı eritmeye çalışan Galatasaray Medical Park karşısında Mejia`ın üçlüğü ile hayat bulanBanvit`te, Davis skora katkı sağlayınca son beş dakikaya 61-56 ev sahibi takımın üstünlüğüyle girildi. Arroyo`nun sayılarıyla son 14 saniyede farkı bire indiren Galatasaray Medical Park (70-69), Ender`in son saniye üçlüğüyle maçı 72-71 kazanmasını bildi.

Maçın Ardından;

Banvit antrenörü Ene:

"3 maçı kaybedip sonra 4 maç kazanmayı konuşmak şu anda çok zor"
Galatasaray Medical Park antrenörü Atman:

"Çarşamba günü kazanıp şampiyon olmak istiyoruz"
Ene, ligde play-off final serisinin üçüncü maçında Galatasaray Medical Park`a yenilerek seride 3-0 geriye düşmelerinin ardından yaptğı açıklamada, çok güç sarf ettiklerini ancak sonuca gidemediklerini söyledi.

Maçın sonuna kadar iyi mücadele verdiklerini, son dakikalarda oyundan düştüklerini vurgulayan Ene, şöyle konuştu:

"Ne olursa olsun maçı kazanmıştık. Son molada da konuştuk. Ne kadar konuşursan konuş, 3 maçı kaybedip sonra 4 maç kazanmayı konuşmak şu anda çok zor. 4. maçı vermeyip, her maça tek tek bakacağız. Bundan sonraki karşılaşma çok önemli.Galatasaray`a bir mağlubiyet yaşatmak istiyoruz."

Ene, karşılarında güçlü bir ekip olduğunu belirterek, "Bu işler kolay olmuyor. Onları tebrik ederiz. Önümüzdeki maçta da yine aynı iyi basketbolu ortaya koymak istiyoruz" ifadesini kullandı.

-Ergin Ataman

Galatasaray Medical Park Antrenörü Ergin Ataman, maçla ilgili değerlendirmesine, "İstanbul`daki ikinci maçın ardından da söylediğim gibi bu tür serilerdeki her maç final havasında geçiyor" diyerek başladı. Maça kötü bir başlangıç yaptıklarını ifade eden Ataman, şöyle devam etti:
"Sanki sezon bitmiş, hazırlık maçı oynuyormuş gibiydik. Banvit çok iyi giriş yaptı. Bütün denemelerimize rağmen ilk devre çare bulamadık. Soyunma odasında da `finalin hakkını verelim, direnç uygulamamız lazım` diye konuştuk. 17 sayı kadar geriye düştük. Ondan sonra sert savunma ve pota altında iyi kapanarak sonuca gittik."

Ataman, her şeye rağmen şanslı olduklarını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:
"İlk kez kötü oynadığımız bir maçı, bu kadar geriden gelip son saniyesinde öne geçerek aldık. Oyunun kontrolü Banvit`in elindeydi. 3-0 öndeyiz ama kazanmamız gereken bir maç var. Çarşamba günü kazanıp şampiyon olmak istiyoruz."



edincikli
11.06.2013 09:04:50
Banvit Seyircisi çekirdek çitlemeyi bırakmadıkça İstanbul takımları için deplasman olamaz

kazım pınar
11.06.2013 10:13:37
Ben banvitimizi canı gönülden kutluyorum bize bu sevinci yaşattıkları için buraları oynamak zordur hele lobilere karşı oynamak dahada zordur. hakemler G.S. kazanması için herşeyi yaptılar. Bize çalınan düdüklerin hiçbirini karşı takıma çalamazlar.NDONG 24 saniyenin yarısını 3 saniye koridorunda geçiriyor hertopa itiraz ediyorlar canları sağolsun biz kulübümüzle koçumuzla oyuncularımızla seyircimiz

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false