Batuhan Aksoy Uluslararası Coğrafta olimpiyatlarında

Batuhan Aksoy Uluslararası Coğrafta olimpiyatlarında

Türkiye birincilikleri derecesi bulunan Edremitli genç Batuhan Aksoy, Uluslararası Coğrafya Olimpiyatlarına katılmak üzere 4 kişiden oluşan Türkiye Milli Takımına seçildi.




Türkiye birincilikleri derecesi bulunan Edremitli genç Batuhan Aksoy, Uluslararası Coğrafya Olimpiyatlarına katılmak üzere 4 kişiden oluşan Türkiye Milli Takımına seçildi.

Türkiye birincilikleri derecesi bulunan Edremitli bir genç Galatasaray Lisesi öğrencisi Batuhan Aksoy, Uluslararası Coğrafya Olimpiyatlarına katılmak üzere Türkiye Milli Takımına seçildi ve Almanya'nın Köln kentinde yapılacak olan Uluslararası Coğrafya Olimpiyatına Türkiye'yi temsilen katılacak.

Uluslararası Coğrafya Olimpiyatı (iGEO), Uluslararası Coğrafya Birliği'nin (IGU) organizasyonunda gerçekleştirilen ve lise öğrencilerini kapsayan bir bilgi yarışması olan Uluslararası Coğrafya Olimpiyatı için Ulusal Takım seçilen Batuhan Aksoy'un Danışman Öğretmen Serap Süllü'nün yapacağı açıklandı.

Uluslararası Coğrafya Olimpiyatına Türkiye'yi temsilen katılacak olan ekibin başarılı olacağına inandığını belirten Türk Coğrafya Kurumu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Barbaros Gönençgil, hedefimiz bu olimpiyattan şampiyon olarak çıkmak olduğunu vurguladı.

ULUSLARARASI COĞRAFYA OLİMPİYATIN AMACI

Uluslararası Coğrafya Olimpiyatının Gençler arasında Coğrafya ve Çevre konularına olan ilginin artmasını sağlamak, Gençlerin coğrafya biliminin önemini kavrayarak bu konudaki bilgi birikimlerini arttırmak ve Farklı ülkelerdeki gençler arasında iletişimi sağlayarak ülkelerin birbirlerini daha iyi anlamasına yardımcı olmaktır.

Olimpiyat fikri ilk önce 1994 Uluslararası Coğrafya Kongresi sırasında Polonya'lı ve Hollandalı katılımcılar tarafından ortaya atılmıştır. Bu tarihten sonraki ilk olimpiyat 1996 Lahey'de yapılmıştır.

Günümüze kadar yapılan olimpiyatlar 1996 Lahey'de, 1998 Lizbon, 2000 Seul, 2002 Durban, 2004 Gdynia, 2004 Gdynia, 2006 Brisbane, 2008 Tunus, 2010 yılı Taiwan ve 2012 yılında ise Almanya'nın Köln kentinde yapılacak.

YARIŞMAYA SADECE LİSE ÖĞRENCİLERİ KATILIYOR

Yarışmalara ülkeleri temsilen 4'er lise öğrencisi katılmaktadır. Her öğrenci bireysel yarışmaktadır. Katılan öğrenciler, bir lisede okuyup 16–19 yaşları arasında olmalıdır. Resmi dili İngilizce olan olimpiyatlarda, iklim ve iklim değişikliği, doğal afetler ve afet yönetim, doğal kaynakları ve kaynak yönetimi, sürdürülebilir kalkınma, yer şekilleri, tarım coğrafyası ve gıda sorunları, nüfus ve nüfus değişimi, küreselleşme, kent coğrafyası, kentsel yenileme ve kentsel planlama, turizm ve turizm yönetimi, kültürel coğrafya ve bölgesel kimlikler gibi pek çok coğrafi konuda sorular sorulmaktadır.

Uluslararası Coğrafya Olimpiyatı”nın (iGEO) 9. cusu 21-26 Ağustos 2012 tarihleri arasında Almanya'nın Köln kentinde yapılacaktır. Olimpiyatlara her ülke 4 kişilik ulusal olimpiyat takımı ile katılmaktadır. Almanya'da yapılacak olimpiyata ise aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 40'dan fazla ülkenin ulusal takımları katılacaktır.

COĞRAFYA OLİMPİYATI MİLLİ TAKIMINDA BİR EDREMİTLİ
Küçükkuyu eski Belediye Başkanı Dr. Yusuf Aksoy ile eşi Diş Hekimi Dr. Medine Aksoy'un oğulları olan Batuhan Aksoy'un katılacağı Uluslararası Coğrafya Olimpiyatı öncesi olimpiyatta başarılı olması için Malta'ya İngilizcesini ilerletmesi için gönderildiği bilgisi verildi.


Türkiye'de Türk Coğrafya Kurumu tarafından yürütülen sınavlar neticesinde Uluslararası Coğrafya Olimpiyatı (iGEO)'na katılacak 4 kişilik ulusal takım belirlenmiştir. 3 aşamalı sınav neticesinde bu takımda yer alan öğrencilerimiz ve okulları şöyle olmuştur:

Asil Liste, TED Ankara Kolejinden Görkem Seçkin,  TED İstanbul Kolejinden Korhan Özgün, Özel İzmir Amerikan Kolejinden Ahmet Emre Harsa ve Galatasaray Lisesinden Batuhan Aksoy yer alırken, Yedek Listede ise FMV Özel Nişantaşı Işık Lisesinden Yıldız Diridiri ile Özel Antalya Kolejinden Oğuzhan Doğan yer aldı.

EDREMİT'TEN, OLİMPİYAT MİLLİ TAKIMINA

Küçükkuyu eski Belediye Başkanı Dr. Yusuf Aksoy ile eşi Diş Hekimi Dr. Medine Aksoy'un oğulları olan Batuhan Aksoy'un Edremit doğumlu ve bir Edremitli. Altınoluk Alçev Mesa İlköğretim Okulunda 6. ncı sınıfa kadar, 7 ve 8. nci sınıfları Özel Özcan Lisesinde okudu, Zagnos Dershanesine devam etti ve Galatasaray Lisesine Körfez Birincisi olarak girdi. Geçtiğimiz sene Galatasaray Lisesi birincisi oldu bu sene ise çok küçük bir puan farkı ile Galatasaray Lisesi ikincisi oldu.

Batuhan Aksoy'un Malta'da devam eden ‘Yaz Dil Okulundan' 12 Ağustos'ta döneceği bilgisini veren anne Diş Hekimi Dr. Medine Aksoy, 21–26 Ağustos 2012 tarihleri arasında Almanya'nın Köln kentinde 9. cusu yapılacak olan Uluslararası Coğrafya Olimpiyatı”ndan derece beklediklerini söyledi.

Çok heyecanlı olduğunu vurgulayan Anne Medine Aksoy, oğlu ve arkadaşlarına başarı diledi.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı