Baski´den büyük hizmet

Baski´den büyük hizmet

Ayağına üşenen aboneler için, Mobil tahsilat aracı tahsis edildi.

31 Aralık 2014 mahalli seçimleri öncesinde, mahalle, mahalle, köy, köy dolaşan AKP´nin önde gelen isimleri Balıkesir´in Büyükşehir statüsü ile birlikte hizmet akışında da önemli değişimler olacağını deklare etmişlerdi.

Şehirlerde yol-Su-Elektrik-Doğalgaz-Ulaşım hizmetleri yanı sıra, altyapı-kanalizasyon yaşanabilir çevreler oluşturma adına verilen sözler arasında kırsal mahallelere ayrı önem verileceği vurgulanmıştı.

Köy yolları yanı sıra, Ulaşım, köy meydanları, umum tuvaletler, köy kahveleri, köy düğün salonları vs. sözlerin yanı sıra kırsal mahallelerden 5 yıl su parası alınmayacağı vaat edilmişti.

Koca, koca adamlar, Uzun boylu insanlar biri ağzında, diğeri boğazında yeminlerle öne sürdükleri vaatler 27 aylık görev süresi içinde içi boş vaatlerden öte bir şey olmadığı anlaşıldı.

Anlaşılmakla kalmadı 5 yıl su parası alınmayacağı vaat edilen kırsalda AKP ye oy çıkmayan mahallelere su sayacı takılması hızlandırıldı. Nerede ise dağlardaki sebil-i hayrat çeşmelerine uzanan sayaçlar ödeme planı içinde tahsilatların yapılması  aksi halinde ise kamu alacakları icra takibi ile hukuki sürecin başlatılması gündeme geldi.

Örneğin Erdek´te Düzler, Y. Yapıcı, Belkıs, Hamamlı, A. Yapıcı, Tatlısu ve Karşıyaka´da abonelerin saatleri takılarak ödeme planı içine alınmakla kalmayıp, su fiyatları hatırı sayılır seviyede yukarı çekildi.

Oy rengine göre ayrım yapılıp daha birçok köye su sayacı takılmayan Erdek´te tahsilatların seri performansa tabi olması için özel mobil tahsilat aracı tahsis edildi.

Ödeyecek borcu olan köylünün evinde, tarlasında ayağına giderek tahsilat yapan Mobil tahsilat aracı tabiri caiz ise üzerinde yazılı bulunan 444 1 185 numaralı hattı aradığınızda sizi bağınızda bahçenizde bularak borcunuzu tahsil etme yeteneğine sahip.

İlçeler arasında değişe su-ton fiyatları arasındaki uçurum ise atom bombası düşse kapatmaz. Örneğin Bandırma´da suyun tonu 7.oo tl iken %80 AKP oyu ile 99.o krş.

/resimler/2016-6/19/0118137814742.jpg

 

 



Anahtar Kelimeler: Baski büyük hizmet
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false