Başkan Sarı'dan Asa'ya yol haritası

Başkan Sarı

Başkan Sarı yaptığı basın toplantısı ile Mararabirlik Başkanı Hidamet Asa'yı etik olmamakla suçladı.

 


Mim. Hüseyin SARI`nın MARMARABİRLİK SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI 

Erdek Belediye Başkanı Mim. Hüseyin Sarı aday olduğu Cumartesi günü yapılacak 162 sayılı Erdek Zeytin Kooperatifi seçimleri için Kapıdağ'da köy köy dolaşarak aleyhinde seçim çalışması yapan birlik Başkanı Hidamet Asa'yı Paronayak” yaptı.

Başkan Sarı, Marmarabirlik Başkanı Asa'nın panik ve korku içinde birlik başkanlığına yakışmayacak bir üslupta seçim propagandası yaptığını içinde bulunduğu paranoyanın demokratik hak olan adaylık hakkına tecavüz olduğunu açıkladı.

Sarı, adının ortaya çıkması ile karşı grupta ittifak telaşı başladığını, seçimi kazandıktan sonra bin araçlık konvoyla diğer kooperatifleri ziyaret ederek Marmarabirlik sorgulamasına başlayacağını söyledi.

Başkan Sarı, Marmarabirlik kooperatiflerinin üreticiyi kabzımal ve tüccar hegemonyasından kurtarmak amacı ile kurulduğunu oysa gelinen noktada tüccar ve kabzımal misyonunu Marmarabirliğin kendisinin üstlendiğini söyledi.

Başkan Sarı aday olması ile birlikte kendisini arayan bayiler bulunduğunu, Birlik aleyhinde öne sürülen iddialar arasında Başkan Asan için Kurtar bizi bu adamdan” cümlesi kullanılarak bayiler arası ayrıcalık ve kayırmaca ile bazı imtiyazlı bayiler indirim kampanyasından yararlandırılırken, bazılarının kampanyalardan bittikten sonra haberdar olduklarını söylediklerine dikkat çekerek Bu kampanyalardan kimlere hortumlama yapılıyor.” Dedi.

Aday olması ardından Marmarabirlik'in kar payı dağıtmayı kararlaştırdığını, oysa 5 yılda dört yıl zarar ettirilen birliğin faaliyet raporlarında yer alan zarar nedenlerini açıklamasına, birlik sırlarını ifşa ediyor suçlamasına muhatap olduğunu vurgulayarak Neyin sırrı, sır mı kalmış ortada üreticinin hangi beklentisine çare oldunuz, nakliye parasını dahi üreticiye yüklediniz.” Dedi.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false