Başkan, Yakar hakkındaki iddiaları yargıya taşıdı.

Başkan, Yakar hakkındaki iddiaları yargıya taşıdı.

Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, ``Gönen`in sesi`` adı altında basına servis edilen skandal açıklamayı yargıya taşıdı.

Gönen`de, önceki gün ``Gönen`in sesi`` adı altında bölge basınına servis edilen, Başkan Hüseyin Yakar`ın hakkında şok iddilar ile ilgili olarak Yakar`dan yanıt gecikmedi.

Basının itibar etmediği, hakkındaki sansasyonel haber metnini yargıya taşıyan Başkan Hüseyin Yakar bugün bir açıklama ile hakkında çıkartılan söylentilere yanıt verdi.

İşte Yakar`ın basına servis ettiği açıklama; 

 

GÖNEN BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN YAKAR’IN BASIN AÇIKLAMASI


19 Aralık 2013 Perşembe günü Gönen’de kimliği bilinmeyen bir adresten gazetelere ve gazeteciler ile bazı kişilere gönderilen bir mail ile hakkımda karalama kampanyası başlatılmaya çalışılmaktadır.


HODRİ MEYDAN


İki dönemdir, yaklaşık 10 yıldır Gönen Belediye Başkanı olarak görev yapmaktayım. Bu süre zarfında inancımdan, dürüstlüğümden asla taviz vermeden görevimi sürdürmekteyim. Allah’a şükürler olsun ki; anlım açık ve gayet rahat bir şekilde hakkımda bu asılsız iddialarda bulananları iddialarını ispat etmeye davet ediyorum.
Bu iddialarını ispat edemeyen, namussuzdur, şerefsizdir.


TEMİZ TOPLUM, TEMİZ SİYASET


Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetle yönetilen ülkemizde çok partili siyasal bir yapı oluşmasını sağlarken; düşünen, yenilikçi fikirler ile ülkemizin gelişmesini ve büyümesini hedeflemişti.
Yapıcı muhalefet ile iktidarda olanları uyarmak ve doğruyu göstermek görevini de muhalefete vermişti. Ne yazık ki; seviyeli muhalefet yapması gerekenlerin hırsları akıllarının önüne geçince yaklaşan yerel seçimler öncesinde asılsız iftiralar ile şahsımı, ailemi ve AK Partiyi hedef almışlardır.


2004 Yılında belediye başkanı olan ve o tarihten beri İstanbul’da ki metresi yüzünden belediyeye dahi gelmeyen, bir tek hizmet dahi yapmadı diyerek asılsız iddialarda bulunanlar çamur at izi kalsın mantığı ile saldırmaktadırlar.
Geçtiğimiz aylarda Gönen Ticaret Borsası seçimleri öncesinde dış basında sürdürülen asılsız iddia kampanyaları yerel seçimler öncesinde aday belirleme sürecinde tekrar sergilenmektedir.


Seçimler kazanılır veya kaybedilir. Gönen Halkı görev sürem içinde yaptığım hizmetleri beğenir veya beğenmez. Takdir onlarındır. Asılsız iddialar ile seçim kazanmaya çalışanlara cevabını Gönen Halkı sandıkta verecektir. Ben önce Rabbi’me sonra da Gönen Halkının sağduyusuna inancım ve güvenim tamdır.


GERÇEKLER ASLA GİZLİ KALMAZ


Hakkımda yapılan iddialar ile ilgili olarak, Gönen Cumhuriyet Baş Savcılığına Suç Duyurusunda bulunduğumu belirtmek istiyorum. Bu konuda gerekli olan soruşturma 20.12.2013 tarih ve 2013/2258 numarası ile Gönen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılmış olup; bu maili gönderenler tespit edilerek adli mercilere teslim edilecektir. Bu süreci takiben tarafımdan maddi ve manevi tazminat davaları açılacaktır.


İddialarını ispatladıkları takdirde, görevimden istifa ederek siyaseti bırakacağıma söz veriyorum. Onlar bu iddialarını ispatlayamadıkları takdirde onlarında siyaseti bırakmalarını ve tüm Gönen halkından: “ Biz yalan söyledik, İftira attık, sizleri kandırarak oylarınızı almaya çalıştık. Özür dileriz.” demelerini ve siyaseti de onuru ve şerefi ile yapan insanlara bırakmalarını diliyorum.


Hangi siyasi görüş ve düşünceye sahip olursa olsun, daha iyi ve daha güzel fikirlerle ülkemizin kalkınması, gelişmesi için hep birlikte elele çalışmalıyız. Geçmişte kurtuluş savaşı veren atalarımızın bıraktığı yerden bizler bu görev ve sorumluluğu üslenerek şimdide ülkemizi gelişmesi, büyümesi ve halkımızın daha da mükemmel bir yaşam sürmesi için çalışıyoruz.


Burada yalanla, iftira ile seviyesizce yapılan ve yapılmaya çalışılan siyasi bir anlayışı kınıyorum.


20.12.2013
Hüseyin YAKAR
Gönen Belediye Başkanı




  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli