BAŞKAN TIKIZ, MEKANLARIN AÇILMASI ÇAĞRISINDA BULUNDU

BAŞKAN TIKIZ, MEKANLARIN AÇILMASI ÇAĞRISINDA BULUNDU

Gelecek Partisi İl Başkanı Mehmet Tıkız yerel esnafın desteklenmesi için yeni kurallar ile lokanta ve kafe gibi işletmelerin açılmasını istedi.

Gelecek Partisi Balıkesir Kurucu İl Başkanı Mehmet Tıkız, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, yerel esnafın desteklenmesi için yeni kurallar ile lokanta ve kafe gibi işletmelerin açılmasını istedi.

Pandeminin etkisinin artmasıyla beraber insanların bir arada durduğu toplu mekanlar kapatıldı. Bu durum uzun süredir kapalı olan kafe, lokanta, restoran gibi işletme sahiplerinin büyük sıkıntılar çekmesine neden olurken, ekonomik olarak dar boğaza girdiler. Konuyla ilgili Gelecek Partisi Balıkesir Kurucu İl Başkanı Mehmet Tıkız, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, mekanların yeni tedbirler ile açılabileceğini dile getirdi.

“GLOBAL MARKETLER AÇIK”

Balıkesir’de büyük, dünya çapında çalışan marketlerin açık olduğunu hatırlatan Başkan Tıkız, “Balıkesir’de global marketler açık. Buralarda kurallara uyulduğunu söylemek mümkün değil. Uyuluyor gibi görünüyor ama uyulmuyor. Fakat normal bir mahalle bakkalında satılan bisküviden, domatesten daha fazla ürünleri olmayan bu global marketler, onlar iş yapıyor. Fakat küçük esnaf nedense kapatılıyor. Onlara gücü mü yetmiyor hükümetimiz veya onlarla ne şekilde bir yakınlıkları veya uzaklıkları var? Bunu çözmek de mümkün değil. Kahvehaneler, kafeler, restoranlar, şunlar bunlar hepsi kapalı. Fakat biz açık olduğu dönemde de biliyoruz ki restoranlara gittiğimizde, lokantalara gittiğimizde 70’a 1 buçuk uzunluğundaki bir masada 2 kişi oturup da yemek yiyor. Burada 5 kişi 6 kişi falan yemek yemiyor. Ama siyasi partiler bir kongre yaptığı zaman 110 kişi var. Yani bu kurallara uyan küçük esnaf mı virüsü bulaştırıyor veya kurallara uyulmayan yerlerde bu virüs bulaşmıyor mu, gezmiyor mu?” dedi.

“KURALLARA UYULARAK MEKANLAR AÇILMALIDIR”

 Yeni tedbirler dahilinde mekanların açılması gerektiğini dile getiren Tıkız, “Bu konuda mutlaka ve mutlaka hükümetimizin uyulacak kurallı incelemesi, takip etmesi, esnafımızın da bu kurallara uyması koşuluyla dükkanlarımız açılmalı. Lokantaların, kafelerin, kıraathanelerin ve diğer kapalı olan mekanların mutlaka ve mutlaka yine çalıştırılması gerekmektedir. Ayda verilecek olan bin lira inanın kapalı olan dükkanların kapalı olduğu dönemde bile önceden gelmiş, ödenmemiş faturalarından dolayı kesilen doğalgaz ve elektrik faturalarına bile yetmez” ifadelerini kullandı.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı