Başkan Kılıç; Geçen dönemin kötü olmasından değil,zaruretten seçildik``

Başkan Kılıç; Geçen dönemin kötü olmasından değil,zaruretten seçildik``

Edremit Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısına Başkan Av. Tuncay Kılıç`ın konuşması damgasını vurdu.




Edremit Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı yapıldı.
Edremit Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısı`nı 19 ana gündem maddesiyle gerçekleştirirken, toplantıya Başkan Av. Tuncay Kılıç`ın konuşmaları damga vurdu.

Dün akşam saatlerinde yapılan meclis toplantısında 19 ana gündem ve 7 ek gündem maddesi görülürken, satış kararları da geri çekildi. Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı`na vatandaşlar da yoğun ilgi gösterirken, toplantı salonuna ilave sandalyeler konuldu. Her ay olduğu gibi bu ayki meclis toplantısı da radyo aracılığıyla halka canlı olarak aktarılırken, toptancı halinin satışı ve Ed-Bel`in sermaye artırımı maddeleri tartışmalara neden oldu.

Yapılan eleştiriler ve konuşmalara karşılık veren Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Tuncay Kılıç,"Biz geçen dönemin çok kötü olmasından dolayı bu göreve seçilmiş değiliz. Biz çok iyi olduğumuz için bu görevlere seçildik. Borçsuz olarak 2004 yılında bu belediyeyi teslim ettim. İktidar partisinden bir belediye başkanı olarak, 634 dönüm yer satarak 54 trilyon TL borç bırakarak gitmesi sonucunda zaruret olduğu için, hala daha belediyenin borçlarının 36 trilyon olması sebebi ile ve Final Temizlik Şirekti`nin bu adı geçen yere haciz koydurduğundan, içimizde hukukçu olan arkadaşların dediğine göre birinci arttırmada yüzde 75, ikinci arttırmada yüzde 40 ile gidecektir. Yani bu yerin değeri 10 trilyon etse, birinci artırımda kimse girmezse 7 buçuk Trilyon TL`ye, ikinci artırımda 4 trilyona gidecektir. ve yüzde 60 gibi bir zarar olacaktır" dedi.

"DUYARLI OLUP HİÇ BİR YERİ SATTIRMASALARDI"

Sözlerine devam eden başkan Tuncay Kılıç, "Keşke geçtiğimiz dönem AKP`li CHP`li meclis üyesi arkadaşlar da bu kadar duyarlı olsalardı da hiçbir yer sattırmasalardı. Ben her iki grup kararını saygı ile karşılıyor, oylamaya geçmiyor önergemi geri çekiyorum. Keşke sizden önceki meclis üyeleri de sizin kadar hassas olsaydı da borçsuz olarak bıraktığım ve 5 aracı bulunan Ed-Bel bu halde olmasaydı. 600 milyara sattıkları OSB`nin oradaki gayrimenkulü 200 milyara satılmış olarak gösterdiler. Adamın 20 milyar borcu var diye belediyeye çağırdığımızda `Ben 600 milyar ödedim ne 20 milyarı ne 200 milyarı` dedi. Bu konuda da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Biz zorunluluktan dolayı Ed-Bel`e ayni sermaye artırımı istedik. Bu sonbaharda temizlik ihalesi var. Bu ihaleye Ed-Bel`in girebilmesi için borçsuz olması gerekiyor. Edremit`in başına ne geldi ise temizlikten geldi. Hastanenin yanında 110 dönüm arazi Albayraklar`a verildi hala borç bitmedi. 2.5 trilyon biz ödedik. Biz 1999-2004 arasında Edremit ve Akçay`ın temizliğini 53 kişi yapıyorduk. Albayraklar bize Ak Parti`nin kara başkanının mirasıdır. Sadece Albayraklar temizlik değil park bahçeler de aynıdır. Su tahsilat, su okuma. Ülkütepe`de 1400 fidan kurudu. Kuruyan fidanlar da Ladin. En değerli kaliteli fidanlar. Bir de bu fidanları suladık diye bizden 2-3 trilyon para aldılar. Biz Park Bahçeler Şirketi ile sayaç okuyan şirket ile devam etseydik memurlarımızın maaşını bile ödeyemezdi. Ed-Bel`de bir önceki dönem insanlar çalışmak için gıpta ile bakıyordu. Ama bu dönem göreve geldiğim üç yıldan beri insanlar bana gelip maaş alamadıklarını Ed-Bel`den çıkmak istediklerini söylüyorlar. Ed-Bel ne istemiş o yere düğün salonu yapıp kiraya verecekmiş. Bu belediyeyi ya biz yöneteceğiz ya dışarıdan birileri yönetecek. Belediye yönetebilmemiz için hepimizin her konuda bilgili olması lazım. Bu şehrin ilçe başkanlarının meclise gelmesini işte bu yüzden istiyorum. Aksi halde ne olur dedikodu siyaseti olur. Radyodan yayınlanmasını bu yüzden istiyorum. Eskiden Ed-Bel`de bir satış yapıldığında haberiniz var mıydı? Yoktu. Belediyede satılanlardan haberiniz yoktu. Ben bu şehirde belediye başkanı ve bir avukat olarak 2004-2009 arası yapılan hiçbir satıştan haberim olmadı. Bir tek jeotermalin satışında belediye meclisine katıldım. Yapmayın, yazıktır dedim. Söz istedim, belediye başkanı kimseye söz vermediklerini söyledi" dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı