Başkan Hüseyin Aysan:

Başkan Hüseyin Aysan:

Biz, turizmin butik otel ve butik pansiyon bölümüne talibiz”







Erdek, turizm sezonuna hazırlanıyor

Belediye Başkanı Hüseyin Aysan: Hedefimiz, turizm hizmetlerimizde farklılık yaratmaktır”.
Biz, turizmin butik otel ve butik pansiyon bölümüne talibiz”

Erdek yeni turizm sezonu hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Bu hazırlıklara paralel olarak ilçenin turistik tesisleri ve plajların önlerindeki kumlarda bulunan otlar temizlenirken, Erdek Belediyesi'nce 500 bin liraya kiralanan kumsal temizleme makinesi da sürekli çalışıyor.

Çalışmaları yerinde denetleyen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, hedeflerinin, turizm sektöründeki hizmetlerinde farklılık yaratmak olduğuna dikkati çekerken, şunları söyledi:

Kumsal temizleme çalışmalarını bizzat belediye olarak üstlenerek, işletme sahiplerinin ekonomik açıdan biraz rahatlamasını da sağlıyoruz. Ülkemizde bu işi gerçekleştiren sanıyorum ki, ilk belediyeyiz. Ramazan ayıyla bölünecek olmasına karşın  önümüzdeki turizm sezonundan çok umutluyum. Çünkü, bizim göreve başladığımız günden bu yana ilçemizdeki turizm her geçen gün daha iyiye gitti. İlçemizdeki yatak doluluk oranı sürekli arttı. Bu sezon da doluluk oranının çok yüksek olacağından kuşkum yok. Bizde butik otel ve butik pansiyon sayısı çok fazla. Bu nedenle biz, turizmin butik otel ve butik pansiyon bölümüne talibiz.”

Erdek'teki turizmin gelişip, çeşitlenmesini de çok önemsediklerini vurgulayan Başkan Aysan, şu bilgiyi verdi:

Buna paralel olarak geçtiğimiz günlerde Yosun Cafe isimli yeni bir tesisi açtık. Şu anda, Erdek'in en önemli sayfiye yerlerinden biri olan Apostol'u yeniden, bir köy konağı şeklinde düzenliyoruz. Bu arada, Erdek ile âdeta bütünleşmiş durumda bulunan Kapıdağ'a da ayrı bir önem veriyoruz. Geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi bu yaz sezonunda da Kapıdağ'ın koylarına yemekli tekne turlarının yanı sıra konuklarımızın piknik yapabilmeleri içi dolmuş turlarını sürdüreceğiz. Tabii ki, Kapıdağ'dan istediğimiz verimi alabilmemiz için zamana ihtiyacımız var. Bu arada, Bursa, İstanbul ve Ankara'nın, Erdek'i yeniden keşfetmeleri için bu kentlerimizde tanıtım çalışmalarına da büyük ağırlık verdik.”



demokrat58
10.05.2012 15:41:19
Sayın Başkan asla keşfetmezler.16 plaka dışında belki tek tük 26 plaka görürsünüz.Neden mi?Erdekte park yerleri kapkaranlık adamlar tarafından işgal edilmiş.Şemsiye ve şezlong kiralamak ayrı bir dert;başında zebaniler birikiveriyor.Sahiller zaten işgal altında.Kuzum siz hangi Erdek`ten bahsediyorsunuz.Nerede o 70 li yılların temiz ve sıcak Erdek günleri...

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı