Başkan Dursun Mirza:

Başkan Dursun Mirza:

‘'Balıkesir Büyük Şehir Belediyesi olunca Nisan-Mayıs-Haziran gelirlerinde ortalama altı milyon lira azalma oldu``

Bandırma Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantısında konuşan Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir Büyükşehir olunca, son üç ayda gelirlerimiz altı milyon lira azaldı’’ dedi.

Mirza yaptığı konuşmada 3 Nisan itibariyle göreve başladıklarını belirterek, 3 aylık sürenin kısa bir değerlendirmesini yaptı. Özellikle Balıkesir Belediyesinin, Büyükşehir Belediye Statüsüne dönüştürülmesinden sonra bir takım sıkıntılar ile karşılaştıklarını, Belediye ile ilişkilerinin iyi olduğunu ancak gelirler yönünden Ocak-Şubat-Mart ve seçimlerden sonra Balıkesir Büyük Şehir Belediyesi olunca Nisan-Mayıs-Haziran gelirlerinde ortalama altı milyon lira azaldığını belirtti.

Mirza şunları dile getirdi:

‘ İki beldemizin mahalleye dönüştürülmesinin ardından ’Akasakal ve Edincik’te toplantılar yaptık. O mahallelerde yürüyen hizmetlerin devamını sağladık. Çöplerini toplamaya başladık. İlaçlamalarını yaptık.

Kent içersinde önemli projelerimiz var. Bu projelerimizi AB fonlarından yararlanarak tamamlayacağız. AB fonlarını yönlendiren insanlarla temas ediyoruz. Destek alma konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz ‘’dedi.

Pazaryeri ve tekel binası ile ilgili şartnamenin hazır olduğuna da dikkati çeken Dursun Mirza,  Bandırmaspor ’un kullanacağı otobüs alınacak,  Bandırmaspor ve amatör kulüplere desteğimizi sürdüreceğiz. Bandırmanın güreş sporunda önde gelen isimlerinden Kara Ali Acar, Oğlu Hasan Acar ve torunu Sabri Acar’ın heykelleri Bandırma girişinde yerini alacak. Bu kısa dönemde yedi adet çocuk parkı yaptık. Dört adet fitnes aletlerini yenileriyle değiştirdik. Kuşcenneti Festivalini, başarı ile bitirdik. Ramazan eğlencelerimiz devam ediyor. Her akşam 1300 ihtiyaç sahibi vatandaşımıza iftar soframızda yemek veriyoruz.’’dedi

.Daha sonra gündeme geçildi. Meclis Gündeminde, Aksa Doğalgaz Anonim Şirketinin imar planı yapılması ile ilgili talebi, İmar Komisyonuna havale edildi. İmar değişiklikleri ilgili talepler İmar Komisyonunun incelemesine verildi, İş Makineleri (Tır, Paletli Kazıyıcı, Asfalt Kazıma Fresi, Silindir,) alımları kabul gördü. Son olarak ta, Bandırmaspor Kulüp Başkanlığının Yer Kiralama Talebinin gereği olarak Meclis, Yenimahalle’de bulunan Tır Parkının 10 yıl üzerinden kiralanması için encümene yetki verdi. MHP’ liler bu kararda çekimser kaldılar

 

 

 

 



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli