Başkan Sarı, Vahşi Kapitalizme Karşı Küçük Esnaf ve Sanatkara birlik çağrısında bulundu.

Başkan Sarı, Vahşi Kapitalizme Karşı Küçük Esnaf ve Sanatkara birlik çağrısında bulundu.

3 adaylı Erdek esnaf odası seçimlerin mevcut başkan kazandı.

Tüm esnaf sanatkarları içinde bulunduran Erdek Esnaf ve Sanatkarlar odası genel kurulu yapıldı.

Erdek Aleyna-Seçkin düğün salonunda gerçekleşen genel kurulda yönetime 3 aday talip oldu. 1016 üyesi bulunan Oda genel kuruluna ilgi azdı, ancak oylamaya geçildiğinde oy aranı %65.7 oldu.

668 esnaf ve sanatkarın katıldığı oylamada 6 oy geçersiz sayıldı. Oda Başkanı Mahmut Canbaz oylamaya katılan oyların %35 lik oranı 236 oy alarak 3. kez oda başkanlığına seçilirken, Ahmet Demir %32 lik oranı 215 oy, Vahit Kacabıyık ise % 31 lik oranla 211 oy aldılar.

Erdek esnaf odası seçimlerinde %34 oranındaki 348 üye genel kurul ve oylamaya itibar etmedi.

1016 üyesi bulunan Erdek esnaf ve sanatkarlar odası seçimlerinde 235 oy alan Mahmut Fatih Canbaz %23 lük oran ile 3. kez oda başkanlığına seçildi.

      Başkan Mim. Hüseyin Sarı´da ders gibi uyarı

/resimler/2018-2/21/1936234697471.jpg

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar odası genel kurulunda söz alan Belediye Başkanaı Mim. Hüseyin Sarı, İlk belediye Başkanaı seçildiği süreçte esnaf ve sanatkarlara aynı kürsüden seslenerek birlik ve beraberlik içinde olmaları önerisinde bulunduğunu, bunun mümkün olmadığı kentte bir birini takip eden merketler zincirlerinin nerede ise her sokağı kapattığına didkkat çekerek, yakın gelecekte ise kırsal mahallelerde de aynı sıkıntının yaşanacağını söyledi.

Bakkalları kurtarmak amacı ile EKO-MARKET adı altında ucuz ürün temin etmek amacı ile oluşturulan zincir´e rağmen, küçük esnafın vahşi Kapitalizme karşı mücadele şansının çok az olduğunu vurguluyarak işletme ve mantalite olarak birleşmek gerektiğini söyledi.

                        "Turizm´e sahip çıkalım."

Başkan Sarı, Erdek´in ekonomik  beklentilerinin Zeytincilik ve Turizm´den kaynaklandığını özellikle Turizm´in hizmet sektörü olması nedeni ile rakiplerin Erdek´i geçerek rekabet şansı bırakmadığını söyledi.

Erdek´li esnaf ve sanatkarın yanı sıra Otel, Motel ve pansiyonların turizm´de sağlıklı büyümeyi gerçekleştirmek adına kendilerini yenilemeleri gerektiğini vurgulayarak "Tatilini Erdek´te geçiren birisinin burayı başkalarına tavsiye etmesini sağlayacak hizmet üretmekten başka çaremiz yok." dedi.

Başkan Sarı, özellikle yaz aylarından işyeri açmak üzere başvuranların Erdekli olmalarına özen gösterildiğini, buna karşın incik-boncuk gibi hediyelik eşya stantlarına talip olan birçok Erdek´linin kendileri adına aldıkları bu stantları dışarıdan gelen esnafa sattıklarını açıkladı.

 

NOT. Video kayıtları sesli izlemek üzere, maus ile video üzerine sağ "klık" "Ses aç" modu ile seslendirebilirsiniz



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false