Başkan Sarı: ?Edip Uğur ile hiçbir sorunumuz yok?

Başkan Sarı: ?Edip Uğur ile hiçbir sorunumuz yok?

?Erdek siyasetinde belediye başkanının başarısızlığı üzerine başarı inşa etmeye çalışanlar var?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, hiçbir siyasi görüş ayırmadan, tüm Erdeklilere hizmet verme çabası içinde bulunduğunu belirtti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ile aralarında hiçbir sorun bulunmadığına dikkat çeken Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

?Biz, Edip bey ile siyasette yeni tanışmıyoruz. Önceki yıllarda da, Anavatan Partisi(ANAP) çatısı altında, birlikte siyaset yapmıştık. Edip Uğur bey, deneyimli, sağduyulu ve ülkesini seven iyi bir politikacıdır. Ancak Erdek siyasetinde, belediye başkanının başarısızlığı üzerine başarı inşa etmeye çalışanlar var. Bu kişileri herkes biliyor. Nitekim, donanımları, birikimleri ve vizyonları olmadığı için Erdek siyasetine geldikleri gibi kısa sürede gittiler. Bu kişiler, şimdi benim başarısızlığım üzerine kendilerine yeniden başarı inşa edeceklerini sanıyorlar. Bu olaylarda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Edip Uğur´un hiçbir dahli yok. Çünkü Edip bey, yöneticiliğin, tüm ilçeleri kucaklamak olduğunu bilecek kadar engin bir deneyime sahip.?

BÜYÜKŞEHİR YASASI DEĞİŞMELİ

5216 sayılı Büyükşehir Yasası´nın, bu durumuyla vatandaşlara hizmetin önünde engel oluşturduğunu öne süren Sarı, yasanın mutlaka değiştirilmesi veya revize edilmesi gerektiğine işaret ederken, şöyle konuştu:

?Büyükşehir Yasası, İstanbul gibi büyük ve ilçeleri birbirinden uzak olan illerde uygulanabilir. Ancak Balıkesir´in ilçe sınırları böyle değil. Bu yasa nedeniyle Balıkesir´in eskiden köy olan şimdiki kırsal mahallelerinde tarım ve hayvancılık büyük sıkıntılar yaşıyor. Böyle giderse ve bu yasada ısrar edilirse Balıkesir sınırları içinde tarım ve hayvancılık büyük darbe alır ve 10 yıl içinde tarım ürünleri başta olmak üzere her şeyi ithal etmek zorunda kalabiliriz.?Önder BALIKÇI

/resimler/2016-2/9/1148328119328.jpg



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı