Başkan Mirza,? Fahiş su fiyatlarını yargıya taşıdık.?

Başkan Mirza,? Fahiş su fiyatlarını yargıya taşıdık.?

Başkan Dursun Mirza, Fahiş su fiyatları için Büyükşehir meclisinde yaptıkları itiraz dikkate alınmayınca yargıya gittiklerini açıkladı.

Başkan Dursun Mirza 19 Eylül Muhtarlar günü dolayısı ile kendini ziyaret eden temsilci muhtarların Bandırma´da su bedellerinin aşırı yüksek ve şişirilmiş kalemlerden oluştuğu noktasındaki serzenişlerine, kendisinin de katıldığını vurgulayarak Bandırma Belediyesinin de su bedeli ödediğini, bu nedenle bazı işletmelerde bulunan mevcut su kaynaklarını kullandıklarını, olmayan işletmelere de artezyen vurduklarını söyledi.

Başkan Mirza, Büyükşehir´in su fiyatlarındaki tutumunun Bandırma ve bazı belediyeler için demokratik olmadığını bu nedenle meclis itirazlarının dikkate alınmadığı gerekçesi ile yargıya gittiklerini söyledi.

Mirza, Yüksek olan Bandırma su fiyatlarının diğer ilçelerdeki fiyatlarla orantılanmasına dek doldurulmasını istediklerini oysa belirlenen %12 lik zam, yıllık aylara oranla 1 tl lik fark ve tonaj fazlalığına uygulanan ekstra fark ile Bandırma´da suyun tonunun 7,5 tl ye kadar çıktığını vurgulayarak bu olumsuzluklara sadece kendilerinin karşı durmasının yetmeyeceğini kamuoyu baskısı olması gerektiğini söyledi.

/resimler/2016-10/19/1755012909959.jpg



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli