Başkan Dursun Mİrza´dan 19 Mayıs Mesajı

Başkan Dursun Mİrza´dan 19 Mayıs Mesajı

"19 Mayıs Bandırma Vapuruyla ilk adımı atılan Kurtuluş Savaşı"

Bandırma Vapuruyla ilk adımı atılan Kurtuluş Savaşı, ulusal onuru için direnenlerin, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkanların, yurt sevgisini canından üstün tutanların, birlik ve bütünlük içinde tutsaklığa karşı koyanların yazdığı bir destandır.

Yüce Atatürk´ün doğum günü kabul ettiği 19 Mayıs, lâik, demokratik, çağdaş, aydınlık Türkiye Cumhuriyeti´nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır.

19 Mayıs´ta kutlu yolcusunu Samsun´a ulaştıran Bandırma Vapuru, aynı zamanda ulusumuzun çağdaş dünyaya yolculuğunu da başlatmıştır. Bu anlamlı gün anısına kutlanan bayramı Büyük ATATÜRK, çok güvendiği Türk Gençliğine armağan etmiştir.

Sevgili Gençler,

Atatürk´ün Gençliğe Seslenişi ve Cumhuriyet´i sizlere emanet etmesi, gelecek kuşaklara inancının ve güveninin göstergesidir.

Güçlü bir demokrasi, çağdaşlaşma ve aydınlanma Türkiye Cumhuriyeti´nin öncelikli hedefidir. Bu hedefe varacak süreci ATATÜRK başlatmıştır, biz sürdürdük, sizler de zirveye taşıyacaksınız.

Aydınlık düşünceli Türk gençleri olarak, çalışmalarınız, duyarlılığınız ve kararlılığınızla ölümsüz Önderimizin sizlere duyduğu güvene lâyık olacağınıza, yaktığı aydınlanma ışığını, kuşaktan kuşağa aktararak taşıtacağınıza yürekten inanıyoruz.

Bugün dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmeler, 19 Mayıs´ta başlayan ulusal kurtuluş mücadelesinin, ATATÜRK´ün, Cumhuriyet değerlerinin ve bağımsızlığımızın değerini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu nedenle aydınlık bir gelecek için bu değerlerimize sahip çıkmak zorundayız.

Başta Bandırmalı çok değerli hemşerilerim olmak üzere tüm Ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nı kutluyor, tüm şehitlerimize ve Büyük Atatürk´e saygı ve minnetlerimi sunuyorum.                            Dursun MİRZA

                                    BANDIRMA BELEDİYE BAŞKANI



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli