Başkan Dursun Mirza´dan 19 Mayıs Kutlaması

Başkan Dursun Mirza´dan 19 Mayıs Kutlaması

BELEDİYE BAŞKANI DURSUN MİRZA´nın 19 MAYIS ATATÜRK´Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI.

 

Geleceğin aydınlık Türkiye´sinin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs´ın yeni bir yıl dönümünü daha coşkuyla yaşıyoruz. Bugün gururluyuz, bugün mutluyuz, onurluyuz, sevinçliyiz.

/resimler/2016-5/18/2155529008384.jpg

19 Mayıs, vatanı işgal altında olan ulusun, esarete hayır dediği, bağımsızlığın dışında hiçbir seçeneği kabul etmeyeceğini ve canı pahasına emperyalizme karşı duracağını tüm dünyaya haykırdığı önemli bir dönüm noktasıdır. 19 Mayıs, Atatürk´ün ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak, Türk Ulusu´nun onurlu ve şerefli bir ulus olarak yaşamasını sağlamak amacıyla başlattığı ulusal hareketin ilk adımıdır.

Kurtuluş Savaşı´nın ilk adımında, ATATÜRK´ü Samsun´a ulaştıran Bandırma Vapuru´na adını vermiş olmak, Bandırmalılar olarak bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır.

Atatürk Samsun´da kurtuluş ışığını yakarken, kişi egemenliğinden ulus egemenliğine geçilmesini öngören bir süreci de başlatmıştır. Ulusumuz kahraman ordumuzla birlikte Atatürk´ün çevresinde kenetlenerek verdiği onur savaşımıyla, tarihin karanlıklarında kalmayı değil, hak ve özgürlüklerini kullanarak onurlu bir yaşam süreceği, geleceğini kendi vereceği kararlarla kurabileceği Cumhuriyet rejimine kavuşmayı ve çağdaş dünyada yer almayı seçmiştir.

Sevgili gençler, Atatürk´ün sizlere armağan ettiği bu anlamlı bayramda, Cumhuriyetin yılmaz bekçisi olan sizlerin, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında sorumluluklarınızın bilinciyle hareket ederek, çağdaş değerlerden asla ödün vermeyeceğinize inancımız sonsuzdur. Türk Gençliğinin, Nutuk´taki ve Gençliğe Hitabedeki mesajları doğru anlayarak, kendisine emanet edilen Cumhuriyeti, içinde bulunduğu koşullar ne olursa olsun, her türlü tehditten uzak tutacağına ve sonsuza kadar yaşatacağına yürekten inanıyoruz.

Bu duygularla Atatürk Gençliği´nin ve Ulusumuzun ATATÜRK´Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI´nı kutlar, saygıdeğer Bandırma´lı hemşehrilerime en içten saygılarımı sunarım.



  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı