Basın, mesleği icra ettiğiniz her gününüz kutlu olsun.

Basın, mesleği icra ettiğiniz her gününüz kutlu olsun.

CHP, Kadın Kolları Başkanı Nazlı Canan Zivane’den “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”ne dair basın açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Kadın Kolları Başkanı Nazlı Canan Zivane’den “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”ne dair basın açıklaması:

Çok değerli basın mensupları,
Bir gün değil, bu onurlu mesleği icra ettiğiniz her gününüz kutlu olsun.
Gazetecilik mesleğini icra etmenin, toplumun haber alma hakkına sahip çıkmanın, büyük bir ayrıcalık, cesaret, baş kaldırı ve farkındalık olduğunu düşünüyorum. 
Çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazı olan şeffaflık ve basın özgürlüğü ne yazık ki günümüzde, ülkemizde değerini bulmuyor. Gazetecilik mesleği tarihin en güç döneminden geçerken, mesleğin emektar, fedakar ve çilekeş muhabirleri, foto muhabirleri, kameramanları, tüm emek kademeleri ayakta kalma adına zorlu bir sınav veriyorlar.
Bu sebeple; 
“Ben gazeteci olacağım” diyerek bu yolda ilk adımını atandan, ömürlük eğitime kendini adayan okuldaki akademisyenlere, sahadaki ustalara; 
her koşulda haberini yetiştirmeye çalışan emekçilerden, toplumun haber ve bilgi alma hakkına sahip çıkanlara;
Kamuoyunu doğru bilgilendirmek, yolunda gitmeyenleri ortaya çıkarmak, satılık olmayan kalemini kılıçtan keskin hale getirip haksızlığa, yolsuzluğa, hırsızlığa karşı hak, hukuk, adaletten yana kullanan tüm basın emekçilerine selam olsun. Okullu veya alaylı, ulusal veya yerel basında, internet ve sosyal medya haberciliğinde her kademede emek veren, halkın haber alma hakkına canı pahasına sahip çıkan tüm emekçilerin, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun.

En özgür, en sesli, en demokratik, en çok hakkın ve haklının korunduğu, eşit, çağdaş, aydınlık yarınlarda ve hep korkusuzca haber vermek için çalışan gazetecilerin bir günü değil her günü kutlu olsun.

Bir milletin müşterek sesi olan basının ve basın emekçilerinin artan baskılara, olumsuzluklara rağmen emeklerinin karşılığını alması; halkın da 4. kuvvet medyayı doğru okuyabilmesi, doğru anlayabilmesi ve doğru yorumlayabilmesi dileklerimle saygılarımı sunuyorum.

Nazlı Canan Zivane
CHP Bandırma İlçe Kadın Kolları Başkanı



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı