Basın çalışanlarına trafikte geçiş kolaylığı

Basın çalışanlarına trafikte geçiş kolaylığı

Basın trafik kartı sahiplerine, trafikte kolaylık sağlayan protokol imzalandı

Basın trafik kartı sahiplerine trafikte kolaylık sağlayan yeni düzenlemeye ilişkin protokol, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında imzalandı.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Genel Müdürlük BASIN Merkezi’nde düzenlenen imza töreninde, basın mensuplarının uygun ortamda görev yapmaları için gerekli imkânların sağlanmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Karakaya, bu kapsamda imzalanacak protokolle Basın Trafik Kartı sahiplerine güzergâh ve kavşaklarda geçiş kolaylığı, trafiği aksatmamak koşuluyla durma, duraklama, park etme gibi kolaylıklar sağlanacağını bildirdi. Murat Karakaya, “Yeni protokolle basın mensuplarımızın görevleri sırasında trafik açısından sıkıntı yaşamayacaklarını tahmin ediyorum. Çünkü bu protokolün uygulanmasında değerli emniyet mensuplarımızın gereken hassasiyeti titizlikle göstereceklerine inanıyorum” diye konuştu.

Yeni basın trafik kartlarını da tanıtan Karakaya, bu kartların kişiye özel olacağını ve üzerinde sahibinin fotoğrafının da yer alacağını belirtti. Karakaya, taşınması daha kolay olan yeni kartların ücretsiz dağıtılacağını bildirdi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İsmail Baş da, basın çalışanlarının kamu görevi yerine getirdiklerini, bu nedenle basına, görevini yerine getirirken gerekli kolaylığı göstermek durumunda olduklarını belirtti.

Basın çalışanlarına, yoğun trafikte öncelik tanınacağına dikkati çeken Baş, “Biz, basın mensuplarına, görevlerini yerine getirirken, göreve gitmeleri koşuluyla her çeşit kolaylığı sağlayacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ile Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İsmail Baş, Basın Trafik Kartı Protokolü’nü imzaladı.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı