BASIN BÜLTENİ-HAVUTÇA, HAKİMİN AVUKATA SALDIRMASINI ADALET BAKANINA SORACAK

BASIN BÜLTENİ-HAVUTÇA, HAKİMİN AVUKATA SALDIRMASINI ADALET BAKANINA SORACAK

Balıkesir Milletvekili Av. Havutça, Avukat Muzaffer Zeybek'in hakim tarafından saldırıya uğramasını Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e soracak.



Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, duruşma salonunda hiçbir neden olmaksızın, görevini yapmak üzere olan Avukat Muzaffer Zeybek'in yargıcın yumruklayarak dövmesini TBMM gündemine taşıyor. Havutça, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in tarafından yanıtlanması için konuyla ilgili bir sözlü soru önergesi verecek.



Balıkesir Milletvekili  Havutça aynı zamanda meslektaşı olan Muzaffer Zeybek'in bir yargıç tarafından dövülmesini şiddetle kınadığını söyledi. Yargının 3 ayağından birisi olan savunmaya karşı gerçekleştirilen bu saldırının görevi adalet dağıtmak olan bir hakim tarafından gerçekleştirilmesinin hiçbir şekilde izah edilemeyeceğini ifade eden Havutça, Böylesi bir saldırı yargıda yaşanan sorunların hatta yargıya yapılan baskıların ipuçlarını veriyor. Yargılamanın en önemli unsuru olan avukatların görevlerini yerine getirirken saldırıya uğramaya kabul edilemez. Adaletin olabilmesi savunmanın varlığı ile mümkündür” dedi.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı