Başbakan `Itri Konseri`ni izledi.

Başbakan `Itri Konseri`ni izledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından verilen `Itri Konseri`ni izledi.





Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından verilen `Itri Konseri`ni izledi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) tarafından verilen Buhurizade Mustafa Efendi (ITRİ) Konseri`ni izledi. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonu`nda düzenlenen etkinliğe Başbakan Erdoğan`ın yanı sıra, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Bülent Arınç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Orman ve
Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Balıkesir Ak Parti Milletvekili Tülay Babuşcu ve çok sayıda davetli katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, programda yaptığı konuşmada, son yıllarda Türk kültür dünyasının önemli isimlerinin unesco aracılığıyla dünya çapında anıldığını belirtti. Günay, Nabi ve Itri`nin 300. ölüm yıldönümleri dolayısıyla unesco tarafından 2012`nin "Itri ve Nabi Yılı" ilan edildiğini söyledi.

Bu gecenin bizim için anlamlı bir yeri daha var diyen Günay bundan tam 41. sene önceye dayanan hüzünlü bir anısının olduğunu ifade etti. 41.senelik tehirle içinde bulundugumuz salon ITRİ olacaktır ifadelerini kullandı.

Yaklaşık iki saat süren anma törenin de ITRİ`nin en güzel eserlerin den seçmeler dinlendi.Gecenin sonnun da Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan birlikte , müzisyenleri tek tek tebrik etti.

Burada Başbakan Erdoğan`a bir plaket takdim edildi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli