``Barış ve Huzur diliyorum``

``Barış ve Huzur diliyorum``

BELEDİYE BAŞKANI SEDAT PEKEL 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞII GÜNܔ MESAJI YAYIMLADI





Laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Ulu Önder Atatürk`ün, "Yurtta barış, dünyada barış" ilkesini temel ve vazgeçilmez ilke olarak benimsemiş ve savunmuştur.

Cumhuriyet`in kuruluşundan bu yana, uluslararası alandaki anlaşmazlıkların karşılıklı saygı ve hoşgörü çerçevesinde, diyalogla çözümlenmesinden yana olan Türkiye, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için tüm insanlığı işbirliği ve dayanışmaya çağırmaktadır.

Bu barışçı tutumuyla, dünyada büyük saygınlık kazanan Ülkemiz bugün gelinen noktada uygulanan yanlış ve ileri görüşlülükten uzak dış politikalarla bu kimliğinden ne yazık ki uzaklaşmıştır. Bugün ülkemiz, Suriye'de ve Orta doğuda izlenen dış politikalar nedeniyle tüm komşularımızla kavgalı ve güvenilmez bir ülke haline dönüştürülmüştür. Bununla birlikte ülkemizin giderek dış güçlerin maşası konumuna hızla ilerlediğini üzülerek görmekteyiz.

Öte yandan ülkemizdeki barış ve huzur ortamını yok etmek isteyen terör örgütüne karşı tutarlı ve istikrarlı bir politika üretemeyen, sorunu çözmek yerine daha da büyüten bugünkü siyasal iktidarın Türk Ulusunun istek ve arzularına yıllardır cevap veremediği ortadadır.

Türk Ulusu, tüm sorunların barış ve huzur ortamı içerisinde çözümünü isteyen Barışçıl bir toplumdur. Bundan sonra da bu anlayış içinde var olacaktır.

Unutulmamalıdır ki; Ne dış güçlerin nede iç güçlerin bu anlayışın kaybolmasına gücü yetmeyecektir.

İçine bulunduğumuz bu zor günlerde ülke olarak özgürlüğün, barışın, demokrasinin, adaletin ve hukukun üstünlüğünün yol göstericiğinden hiçbir zaman ayrılmadan ortak aklın oluşturacağı birlik ve beraberlikten ayrılmamalıyız.

Barışın, sevginin ve hoşgörünün herkes tarafından yaşam biçimi olarak benimsenmesi, savaşın, şiddetin, kavganın, öfkenin, kıyımların olmadığı bir dünyada tüm insanların dostça, kardeşçe, paylaşımcı birliktelik ortamında yaşaması dileklerimi yineliyor, Dünya Barış Günü`nde tüm yurttaşlarımıza esenlikler diliyorum.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı