Barınaktaki hayvanlara ilgi yok

Barınaktaki hayvanlara ilgi yok

Sokak Hayvanları Derneği’nden Bandırma Belediyesi’ne ilgisizlik suçlaması

Bandırma Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği basın açıklaması yaptı.

Dernek başkanı Ertan Tulpar’ın imzasıyla yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Bandırma Hayvan Barınağı’nda görevli veterinerin 15.12.2019’da, 8 ay süreyle izne ayrılması ve yerine geçici süreliğine atanan veterinerin sağlık problemlerini gerekçe göstererek görev yerinde bulunmaması nedeniyle barınakta bulunan hayvanların kısırlaştırma operasyonları ve tedavileri mevcut barınakta yapılamamaktadır. Dolayısıyla barınakta sorumlu bir yönetici bulunmadığından barınak çalışanları görev yerlerinde olmadığından barınaktaki hayvanlarla gerektiği şekilde ilgilenilmemektedir. Atanan veterinerin görevini yapmaması nedeniyle hayvanların kısırlaştırma ve tedavi işlemleri için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin iyi niyetle bir ekip görevlendirmesine rağmen sorunlar tam anlamıyla çözülememiştir.

Derneğimizin, sorunları çözümüne yönelik gösterdiği çabanın Bandırma Belediyesi tarafından ciddiye alınmaması, bu sorunların katlanarak artmasına neden olmaktadır.

Barınağın fiziki alt yapısının tamamlanması, bir idari personel(veteriner) atanması ve kadronun tekrar yapılandırılması konularında derneğimiz ve Bandırma Belediye Başkanlığı’nın ortak çalışması gerekmektedir. Böylece Bandırma’da meydana gelebilecek insan-hayvan çatışmasının önüne geçilmesi ve şehir içindeki hayvan popülasyonunun kontrol altına alınması sağlanacaktır. Bu anlamda derneğimizin Bandırma Belediyesi ile gerekli her çeşit işbirliğine hazır olduğu kamuoyuna duyurulur.”



Anahtar Kelimeler: Barınaktaki hayvanlara
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli