Barçın yeniden aday

Barçın yeniden aday

Manyas Belediye Başkanı Barçın: ?Seçim öncesi verdiğim sözleri yerine getirdim?

Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın, 31 Mart 2019´da yapılacak yerel seçimde başkanlığa yeniden aday olacağını açıkladı.

/resimler/2018-10/18/2135032353169.jpg

4,5 yıl önce belediyeyi kötü bir tabloyla devir aldığına dikkati çeken Barçın, şunları söyledi:

?Manyas´ta, Belediyeyi 8,5 milyon lira borçla devraldım. Bu borcu ödedim. Belediyeyi düzene sokmak için bir yıl uğraştım. Belediye mülklerinin envanterini çıkarttım. Bunların tamamını ihaleye çıkararak, kiralarını günümüzün koşullarına uygun duruma getirmeye çalıştım. Seçim öncesi verdiğim vaatlerin tümünü, kapalı pazar yeri dışında yerine getirdim. Kapalı pazar yerinde ise kamulaştırmada bir sıkıntı yaşadık. Bu nedenle gerçekleşmedi. Belediye binasını sil baştan yeniledim. Manyas´ın tarihinde ilk kez benim dönemimde camiler yılda bir kez yıkandı. Boyattığımız camilerimize 146 bin liralık yardımda bulunduk. Hepsine yeni halılar aldık. Okullarımıza destek verdik. Kızıksa mahallemize yemekhane, Haydar ve Koçoğlu mahallelerimize çok amaçlı bir düğün salonu yaptık. Burada mevlitler de okunuyor. Birçok yoksul çocuğumuzu giydirdik. Süt ve süt ürünleri üzerine ilk festivali biz başlattık. Toz toprak içinde, çok kötü olan kent girişlerimizi sıcak asfalt dökerek yeniledik. Asfalt konusunda Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın da büyük desteğini gördük. Eski köy, yeni kırsal mahallelerimizin tümüne oyun parkları yaptık. Her yere otobüs durakları koyduk. Belediyemize 8 yeni araç kazandırdık. İlçemizin iki girişine peynir heykelleri koyduk. İlçemize 400 bin metre kare taş döşedik, 50 bin metre kare asfalt döktük. 17 Kıbrıs gazisi için Kıbrıs´a gezi düzenledik. Bunların dışında daha birçok hizmet sunduk.?

/resimler/2018-10/18/2139559390249.jpg

4,5 yıllık görev süresi içinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nden en küçük bir destek bile alamadıklarını vurgulayan Barçın, şöyle konuştu:

?Büyükşehir´in bize hiçbir desteği olmadı. Onların sorumluluğunda bulunan bazı mahallelerin ana asfalta inen bağlantı yolları çok bozuk. Özellikle Alevi mahalleleri olan Çalköy ve Kalebayır´ın yollarının bir an önce Balıkesir Büyükşehir tarafından yapılması gerekiyor.?

               23 MEMUR 19 İŞÇİ

Manyas Belediyesi´nde 23 memur, 19 işçi, 31 şirket çalışanı ve bir başkan yardımcısı olmak üzere toplam 74 personel görev yapıyor. Bu personele aylık toplam 339.346,06 lira maaş ödeniyor.  Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Barçın yeniden aday
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli