BANVİT´TE AHMET GÜRGEN DÖNEMİ

BANVİT´TE  AHMET GÜRGEN DÖNEMİ

BANVİT BASKETBOL KULÜBÜ, 2018-2019 SEZONU İÇİN A TAKIM BAŞANTRENÖRLÜĞÜ GÖREVİNE AHMET GÜRGEN´İ GETİRDİ

Banvit Basketbol Kulübü, bugün kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısıyla A Takım Başantrenörlüğüne Banvit Basketbol Kulübü bünyesinde uzun yıllardır Altyapı Koordinatörlüğü ve Bandırma Kırmızı Başantrenörlüğü görevini yürüten Ahmet Gürgen´i getirdiğini açıkladı.

/resimler/2018-7/16/2218039510588.jpg

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi´nde yeni sezonda da iddiasını sürmek için çalışmalarını sürdüren Banvit, 2018-2019 sezonunda A Takım Başantrenörlük koltuğuna Banvit Basketbol Kulübü bünyesinde uzun yıllardır Altyapı Koordinatörlüğü ve Bandırma Kırmızı Başantrenörlüğü görevini yürüten Ahmet Gürgen´i getirdi.

Kurulduğu günden itibaren Banvit Basketbol Kulübü organizasyonu içinde yer alan ve Turuncu ? Yeşillilerin altyapı fabrikası haline dönmesinde önemli pay sahibi olan Ahmet Gürgen, Türk basketboluna da çok sayıda oyuncu kazandırdı. Banvit Basketbol Kulübü, Ahmet Gürgen´in Altyapı Koordinatörü olarak görev yaptığı dönemde çıktığı 10 altyapı final organizasyonunun 6´sında mutlu sona ulaştı. Turuncu ? Yeşilliler son olarak 2017-2018 sezonunda U16 ve U15 yaş kategorilerinde çifte şampiyonluk mutluluğu yaşadı.

/resimler/2018-7/16/2218474824116.jpg

Başarılı çalıştırıcı, 2010-2011 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi´nde şampiyonluk sevinci yaşayarak Basketbol Süper Ligi´ne yükseldi ve Ahmet Gürgen ilk Süper Lig deneyimini de 2011-2012 sezonunda Bandırma Kırmızı takımıyla yaşadı. Gürgen, U17 Milli Takımıyla da Arjantin´de düzenlenen Dünya Şampiyonası´nda mücadele ederken buradan Dünya 5.´si olarak dönmeyi başardı.

/resimler/2018-7/16/2219251387179.jpg

ÖZKAN KILIÇ: A TAKIMIMIZIN YENİ BAŞANTRENÖRÜ, KULÜBÜMÜZÜN KURULUŞ AŞAMASINDAN İTİBAREN BİZİMLE OLAN AHMET GÜRGEN OLMUŞTUR

Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu´nda düzenlenen basın toplantısına Kulüp Başkanı Özkan Kılıç, Sportif Direktör Turgay Çataloluk, Genel Menajer Turgay Zeytingöz ve A Takımın yeni Başantrenörü Ahmet Gürgen katıldı.

İlk olarak Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç konuşmasını gerçekleştirirken, ?´Uzun zamandır yazılı ve görsel medyada merak uyandıran ve farklı spekülasyonlara yol açan 2018-2019 sezonu Banvit Basketbol Kulübü Başantrenörünü açıklama zamanının gelmesidir.

Öncelikle bu konuda kararımızı uzun zaman önce vermiş olduğumuzu ve basında adı geçen Türk ve Yabancı hiçbir Antrenör ile herhangi bir görüşmemiz olmadığını belirtmek isterim. 2018-2019 sezonu Banvit Basketbol Kulübü Başantrenörü, Kulübümüzün kuruluş aşamasından itibaren aramızda olan ve sürekli büyük övgü ile bahsedilen Banvit Altyapı Organizasyonunun baş mimarı olan Ahmet Gürgen olacaktır. Gerek kendi içimizde yaptığımız değerlendirme toplantıları gerekse Ahmet Gürgen´in U17 Dünya Şampiyonasındaki Milli Takım Antrenörlüğü görevi ve burada bulunmaması sebebi ile konu ile ilgili açıklamamız bugüne kalmıştır.

Kulübümüzün misyonu ile ciddi şekilde örtüşen bu hamlemiz için bulunduğumuz zamanın çok doğru olduğuna inancımı ve kendisine her zamankinden daha fazla güvendiğimi belirtiyor, huzurlarınızda tekrar üstün başarı dileklerimle hayırlı olsun demek istiyorum´´ dedi.

Başkan Özkan Kılıç kadro yapılanmasıyla ilgili detayları aktarmaları için sözü Sportif Direktör Turgay Çataloluk ve Genel Menajer Turgay Zeytingöz´e bıraktı.

/resimler/2018-7/16/2220054044443.jpg

TURGAY ÇATALOLUK: KULÜBÜMÜZÜN YETİŞTİRİCİLİK GÖREVİ, BUGÜN AHMET GÜRGEN´İN A TAKIM BAŞANTRENÖRÜ OLMASI İLE EN ÜST NOKTADA TAÇLANMIŞTIR

Banvit Basketbol Kulübü Sportif Direktörü Turgay Çataloluk, ?´Başkanımız Sayın Özkan Kılıç´ın da belirttiği gibi, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi´nde mücadele eden Kulübümüz Banvit´in 2018-2019 sezonunda yeni A Takım Başantrenörü görevine gelen Sayın Ahmet Gürgen´i tebrik ederek başlamak istiyorum. Eminim ki kendisini bekleyen bu çok önemli ve zor görevde çok başarılı olacaktır.

Bildiğiniz gibi Kulübümüz Banvit kurulduğu günden bu yana hep gençlere yatırım yapan, rotasından hiç sapmadan bu yolda ilerleyen ve hatta bunu kendine misyon edinen bir kurum olmuştur.  Geçen yıllar içinde de bu yol haritasına sıkı sıkı sarılarak bugün tüm basketbol kamuoyunun haklı takdirini ve saygısını kazanmış bir Kulüp haline dönüşmüştür. Diğer köklü spor kulüpleri ile kıyasladığımızda görece kısa sayılabilecek tarihine rağmen kendine has bir tarz oluşturmayı ve geleneği olan bir Kulüp olmayı başarabildik. Tabi bu başarıda aslan payını, Kulübün ilk başladığı günden itibaren aynı heyecanla çalışmaya ve üretmeye devam eden ve Kulübümüzün Türkiye´nin olduğu kadar Avrupa´nın da saygın Kulüpleri arasına girmesine yol açan Başkanımız Sayın Özkan Kılıç´a vermek sanırım yanlış olmaz. Elbette ki Görener Ailesinin ve dolayısı ile Banvit A.Ş.´nin vizyonu ve uzun yıllardır hiç aksamadan devam eden heyecan ve destekleri sayesinde bugünlere gelebildik. Geçtiğimiz sezondan bu yana ve bundan sonrasında da Banvit A.Ş.´nin yeni Yönetimi ile yolumuza uzun yıllar devam etmek ve misyonumuzu sürdürmek istiyoruz.

Az önce de bahsettiğim gibi, hep gençlerimize yatırım yaptık. Türkiye´de çeşitli liglerde halen faal olarak Basketbol oynamaya devam eden ve bizim altyapımızdan yetişen 100´ün üzerinde sporcumuz bulunuyor. Milli Takımlarımızın tüm yaş gruplarında Banvit ve Bandırma Kırmızı´dan yetişen sporcularımız boy gösteriyor. Hatta bazı Milli takım kategorilerinde ilk beşler sahaya çıktığında aynı anda 2-3 hatta 4 sporcumuzu sahada görüyoruz. Bu görüntünün bizim için olduğu kadar Bandırma için de çok büyük bir gurur vesilesi olduğunu düşünüyorum. Sonuçta 80 milyonluk Türkiye´de bir ilçe Kulübü olarak gelinen noktanın sözcüklerle ifadesinin kolay olmadığını huzurlarınızda belirtmek isterim.

Önümüzdeki sezon da şimdiye kadar olduğu gibi A Takımımızın yanında Bandırma Kırmızı Kulübümüz Türkiye Basketbol Liginde ve diğer takımlarımız da Basketbol Gelişim Ligi ve tüm diğer altyapı kategorilerindeki rekabetçi mücadelesine en üst seviyede devam edecektir.

Kulübümüzün basketbolcu yetiştirmeyi kendine görev edinmesinin yanı sıra antrenör ve yönetici yetiştirme konusunda da iddialı olduğunu rahatça söyleyebilirim. Burası sonuçta bir okul. Ve bu okuldan şimdiye kadar böylesine fazla sayıda yetenekli basketbolcu çıkmasını sağlayanların başında da Sayın Ahmet Gürgen gelmektedir. Bizim düşüncemize göre Kulübümüzün yetiştiricilik görevi, bugün Sayın Ahmet Gürgen´in A Takım Başantrenörü olması ile en üst noktada taçlanmıştır. Umuyorum ve gönülden  inanıyorum ki bugün atacağımız imza ile birlikte Kulübümüz Türk Basketbolu´na yeni bir Baş Antrenör kazandırmış olacaktır. Kendisine bu yeni görevinde başarılar diliyorum.

Bu vesile ile geçtiğimiz sezon A Takımımızda baş Antrenörlük görevini başarıyla yerine getiren Sayın Sasa Filipovski başta olmak üzere tüm teknik ekip ve sporcu kadromuza da teşekkür ediyor bundan sonraki profesyonel yaşamlarında başarılar diliyorum´´ diye konuştu.

/resimler/2018-7/16/2221007795459.jpg

TURGAY ZEYTİNGÖZ: BANVİT BASKETBOL KULÜBÜMÜZ, TÜRK BASKETBOLUNUN VE BANDIRMA ŞEHRİNİN YÜZ AKI OLMAK ADINA AYNI İNANÇ VE İSTEKLE ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEK

Banvit Basketbol Kulübü Genel Menajeri Turgay Zeytingöz, ?´ Bu sezon Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ve FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi´nde yarışmasını sürdürecek olan A Takımımızın yabancı kadrosunu büyük ölçüde yeniledik. Geçtiğimiz sezon kadromuzda bulunan oyunculardan kontratı devam eden Gasper Vidmar haricinde tüm diğer tüm yabancı sporcularımızla ve Can Altıntığ ile vedalaştık.

 Yenilenen kadromuzu, Slovenya´nın Petrol Olimpija takımında 4 ve 5 numaralı pozisyonlarda forma giyen Amerikalı sporcu Jordan Morgan, yine aynı takımda 3 ve 4 numaralı pozisyonlarda görev yapan Amerika uyruklu Devin Oliver, geçtiğimiz sezonu Türkiye´de İstanbul BŞB takımında tamamlayan ve 4 ve 5 numaralı pozisyonları oynayabilen Sırbistan vatandaşı sporcu Stefan Bircevic ve son olarak geçtiğimiz sezonu Letonya´nın Vef Riga takımnda tamamlayan, 1 ve 2 numaralı pozisyonları oynayabilen Meksika asıllı Amerikalı sporcu Alex Perez ile takviye ettik. Uzun süren takibimiz ve geniş çaplı araştırmalarımız sonucu kadromuza kattığımız tüm oyuncuların, Kulübümüz geleneklerine uygun mücadeleci, savaşçı, başarıya aç karakter özellikleri, çok güvendiğimiz oyuncu potansiyelleri ile büyük katkı vereceklerine ve özellikle son yıllarda oyunculara büyük değer katan organizasyonumuzun da yardımı ile bu sezon kendilerinden söz ettireceklerine inanıyoruz. Bu isimlerin haricinde yine 1 ve 2 numaralı pozisyonları oynayabilen bir yabancı oyuncu daha alıp transferi tamamlama niyetindeyiz. Bu konuda da hummalı bir çalışma içerisinde olduğumuzu söylemek isterim.

   Bu sezon yapılan değişiklik ile beş yabancılı sisteme dönen Türkiye Ligi ve bunun doğrultusunda oluşan kadro yapımıza baktığımızda asıl güvencemiz ise yine tamamı altyapı takımlarımızdan yetişen Türk sporcularımız olacak. Şu an Kulüp bünyemizde, neredeyse tamamı farklı yaş kategorilerinde Milli Takımlara hizmet eden sporculardan oluşan çok değerli bir sporcu havuzuna sahibiz. Geçtiğimiz sezon yine A Takım kadromuzda yer alan ve aynı zamanda son A Milli Takım kadrosuna davet edilen Tolga Geçim ve Rıdvan Öncel, şu an Ümit Milli Takımla beraber Avrupa Şampiyonasında mücadele eden Berke Atar, Şehmus Hazer, Erkin Şenel´in yanı sıra kiralık oynadıkları takımlardan dönen Metehan Akyel ve Erkan Yılmaz, Cem Ulusoy, Haruncan Doğan, Sedat Karagülle, Eray Akyüz, Sadık Emir Kabaca, Alperen Demir, Hakan Sayılı gibi isimler A Takım kadrosunda yer almak için mücadele içine girecekler. Son altı sezondur Kulübümüz bünyesinde bulunan Arnavutluk asıllı sporcumuz Erxhan Osmani´nin de Türk vatandaşlığına geçiş süreci devam ediyor ve olumlu sonuçlanması durumunda onun da A Takım kadromuz içinde yer alacağını, daha da önemlisi Kulüp ve Milli Takımlar düzeyinde Türk Basketboluna önemli hizmetler vereceğini düşünüyoruz.

   Dolayısı ile önümüzdeki sezon A Takım kadromuzda yabancı sporcular haricinde tamamı Banvit Altyapısının ürünü 9 Türk oyuncumuz yer alacak ve bu oyuncular teknik ekibimizin yukarıdaki isimler arasında yapacağı seçimle belirlenecek. Bunun haricinde yine Milli Takım kadrolarını oluşturan 2000, 2001 ve 2002 doğumlu sporcularımız, A Takımdan gelecek isimlerle beraber TBL Takımımız Bandırma Kırmızı ve BGL´de mücadele edecek Banvit Gelişim Takımlarının kadrosunu oluşturacaklar. Bu takımlarımızda da yukardaki isimlerden A Takım kadrosunda yer almayacak olanlarla beraber, A Takımdan iki adet çifte lisanslı sporcu ve yine çok yakın gelecekte A Takım kadromuzda yer alacağına inandığımız Atakan Erdek, Arda Çete, Önder ve Ömer Atun kardeşler, Boran Güler, Cihat Dalgalı, Alperen Şengün, Furkan Haltalı, Fatih Bardak, Sezgin Akçınlı, Eyüp Can Öncü, Mert Atasoy, Sinan Bitim, İbrahim Kaçmaz, Adem Keleş gibi isimler yer alacak.

Son olarak ise, son yıllarda tüm yaş kategorilerinde şampiyonluklara ambargo koyan Banvit altyapı takımlarının da yine aynı hedef ve arzu ile çalışmalarına başladıklarını söylemek isterim. Geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlenen Altyapı seçmelerimize, nerdeyse yurdun her köşesinden sporcu adaylarının ve ailelerinin göstermiş oldukları yoğum katılım ve yüzlerce sporcu kardeşimizin Banvit altyapısında yer alma konusunda ki istek ve heyecanı, bize bir kez daha doğru yolda olduğumuzu ve Türkiye´de altyapı anlamında Banvit´in bir marka haline geldiğini göstermiş oldu. Önümüzdeki sezon U16, U14, U12 ve U10 yaş kategorilerinde yer alacak takımlarımızda Banvit ve Türk Basketbolunun geleceğini inşa etmek, Kulübümüzün ve Bandırma şehrinin yüz akı olmak adına aynı inanç ve istekle çalışmalarına devam edecekler´´ ifadelerini kullandı.

/resimler/2018-7/16/2222035140582.jpg

AHMET GÜRGEN: ÖNÜMÜZDEKİ SEZON 200 DAKİKA OYUNCU SÜRESİNDEN 100 DAKİKASINI GENÇ OYUNCULARIMIZA VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

Banvit Basketbol Takımının yeni Başantrenörü Ahmet Gürgen, ??Öncelikle geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Başkanımız Özkan Kılıç, Sportif Direktörümüz Turgay Çataloluk ve Genel Menajerimiz Turgay Zeytingöz´e bana güvendikleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Hayallerimizle ilgili konuşmak istiyorum. Kulübümüze gelen her oyuncu için ilk geldiği anda bir hedef koyuyoruz. Öncelikle A Takıma çıkma sonrasında ise A Milli Takım´a gitme hedefi koyuyoruz ve daha sonrasında da daha büyük hedefler sunuyoruz. Bunlarla beraber oyuncuların hedefi neyse biz antrenörlerin de hedefi A Takıma antrenör olmak. Bunun için de gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Ben bu hedeflerimden en önemlilerinden birini gerçekleştirmiş bulunuyorum.

Burada hep beraber sadece yönetim kurulu değil, altyapı antrenörlerinden A takıma kadar hepimizin çalışması gerekiyor. Bu Kulübün etik ve marka değerlerine sahip çıkarak çalışmamız gerekiyor. Önümüzdeki sezon 200 dakika oyuncu süresinden 100 dakikasını genç oyuncularımıza vermeyi düşünüyoruz. Onlar için bu hayalleri kurduk. Genç oyuncularımızın hepsi bu kapasiteye sahip oyuncular. Bu sezon en büyük hedeflerimden biri bu´´ dedi.



Anahtar Kelimeler: BANVİT AHMET GÜRGEN DÖNEMİ
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli