BANVİT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Görener:

BANVİT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Görener:

Yakın bir gelecekte dünyadaki tahıl fiyatları, Türkiye'yi geçecek”






BANVİT A.Ş.'nin, Bandırma Rotary Kulübü üyeleri için düzenlediği geleneksel iftar yemeği gerçekleşti.

Şirketin Belkıs mevkiindeki sosyal tesislerinde verilen yemekte açış konuşmasını, Bandırma Rotary Kulübü Başkanı İlkay Pireci yaptı.

Ardından kürsüye davet edilen BANVİT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, şu anda ülkemizde emtia enflasyonu yaşandığına dikkati çekerken, şunları söyledi:

Geçen yıl tonu 100-150 lira olan samanın bu yılki fiyatı 500-600 lirayı buldu. Yani samanın fiyatı bir yılda dört misli arttı. Geçen yıl buğday, 540 liraydı, bu yıl ise 650 lira. Geçen yıl 400-420 lira arasında satılan arpa, bu yıl 600 liraya yükseldi. Şirketimiz, bu yılın Ocak ayı başında soya küspesini 430-440 dolara alırken, sekiz ay içinde bu fiyat, 750 dolara ulaştı. Yani yüzde yüz arttı. Yine geçen yıl, besi hayvanlarımıza 420 liraya arpa, 425 liraya saman alıyorduk. Bu yıl ise arpaya 600, samana ise 500 lira ödüyoruz. Şu anda, dünyadaki mısır fiyatı ile Türkiye'deki fiyat arasında yalnız 100 liralık fark kaldı. Bu fiyatla dış piyasalarda rekâbet şansımız bulunsa da, iç piyasalarda zorlanıyoruz.”

Yakın bir gelecekte, dünyadaki tahıl fiyatlarının, Türkiye'deki fiyatları geçeceğine dikkati çeken Ömer Görener, İşte o zaman, yetkililerin, ülkemizdeki tahılın dışarı kaçmaması için ne yapacaklarını merak ediyorum” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Rotary Kulübü Başkanı İlkay Pireci, Görener'e bir Atatürk fotoğrafı armağan etti.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli