BANÜ’den deprem bölgesine destek

BANÜ’den deprem bölgesine destek

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinden “Acil Durum Destek Ekibi” 9 gün deprem bölgesindeydi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin(BANÜ), deprem bölgesine desteği sürüyor.

Üniversite bünyesinde, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Elemanı, İş Sağlığı ve Güvenlik Koordinatörü, Afet Koordinasyon Kurulu Üyesi, Öğretim Görevlisi Fehim Göze’nin başkanlığında oluşturulan 12 kişilik bir “Acil Durum Müdahale Ekibi”, İskenderun’da 9 günlük bir arama-kurtarma çalışması yaptı.

Bu çalışmaları sırasında enkaz altından iki kişiyi canlı, 14 kişiyi ise cansız çıkardılar.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, grubu toplayarak deprem bölgesinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı ve ekipte yer alanları sertifika ile ödüllendirdi.

Rektör Özdemir, bu ekipte gönüllü olarak yer alanlara teşekkür ederek, “İnanıyorum ki, gerekli eğitimleri alacakların da katılmalarıyla bu ekibin sayısı kısa sürede 100’ü aşacaktır” dedi.

ENDONEZYALI ÖĞRENCİLERDEN 500 BİN LİRALIK DESTEK

Depremzedelere yardım olmak üzere Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde eğitim-öğretim gören Endonezyalı öğrencilerin 200 bini nakit, 300 bini ayni olmak üzere 500 bin lira topladıklarını belirten Özdemir, “Bu önemli destek dolayısıyla önümüzdeki günlerde Endonezya Büyükelçimize teşekkürlerimi ileteceğim” diye konuştu.

23 DEPREMZEDE ÖĞRENCİYE BURS

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne, deprem bölgelerindeki kentlerden gelerek eğitim-öğretim gören, bölgede aileleri zarar gören 23 öğrenciye, üniversite olarak burs verdiklerini vurgulayan Rektör Özdemir, şunları söyledi:

“Deprem bölgelerinde, üniversitemizde okuyan 14 yabancı öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizle temas kurduk. Hiçbir sıkıntıları olmadığını öğrendik. Yine depremden zarar gören 11 ilimizden gelip, üniversitemizde okuyan toplam öğrenci sayımız 1.200 dolayında. Bunlarla da temas kurarak, durumları hakkında bilgi aldık. Bir vefat dışında, diğerlerinin durumlarında bir sıkıntı yok.”

1 ÖĞRENCİ VEFAT ETTİ

Rektör Özdemir, üniversitelerinde okuyan bir öğrencinin ise enkaz altında kalarak yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Özdemir, Burak Akış isimli, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bölümü birinci sınıf öğrencisinin, Kahramanmaraş ilinin, Pazarcık ilçesindeki deprem sırasında, enkaz altında kalarak vefat ettiğin belirtti.

1553 ÖĞRENCİMİZ YÜZ YÜZE EĞİTİM ALACAK

Depremde zarar gören depremzedelerin yerleştirilmesi için ülke genelindeki üniversitelere ait yurtların boşaltıldığına işaret eden Özdemir, şunları söyledi:

“Fatma Ana Kız Öğrenci Yurdumuzu boşalttık. Diğer yurdumuza ise deprem bölgelerinden gelen yaklaşık 400 dolayında depremzede vatandaşımız yerleştirildi. Ancak üniversitemize bağlı Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme-Diyet, Fizyoretapi ve Sağlık Yönetimi, Mühendislik ve Dericilik Fakültelerinin son sınıfları ile Meslek Yüksek Okullarımızda okuyan toplam 1553 öğrencimiz, uzaktan değil, yüz yüze eğitim almayı sürdürecek. Meslek Yüksek Okullarımızdaki 1224 öğrencimizden 329’u lisans eğitimi alıyor. Bu öğrencilerimiz de yüz yüze eğitimi sürdürecek. Böylece toplam 1553 öğrencimiz yüz yüze eğitime devam edecek.”

DEPREM BÖLGELERİNE MUTFAK

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, önümüzdeki dönemde, deprem bölgelerinde mutfak açarak, depremzedelere yemek dağıtımı yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.     ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: deprem bölgesine destek
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı