BANÜ´DEN E-SPOR ATILIMI

BANÜ´DEN E-SPOR ATILIMI

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, E-Spor alanında önemli atılımlar yapıyor.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde E-Spor turnuvaları başlıyor.

/resimler/2018-11/22/1428129237029.jpg

Konu ile ilgili bilgi veren BANÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Karatepe?Türkiye kamuoyunda henüz çok bilinmemesine rağmen E-Spor dünyada çok önemli ve hızla gelişiyor. Bizler de aslında bu kadar büyük ve önemli bir alan olduğu öğrencilerimizin sayesinde öğrendik. Sayın Gençlik ve Spor Bakanımızın bizzat ilgilendiği ve desteklediği bir alan. Bu konuda Bakanlığın yayınladığı raporlar var. Tüm imkânlarımızla öğrencilerimizin kişisel ve sosyal gelişimlerini destekliyoruz. Bu alanda da sporcularımıza gereken tüm şartları sağlıyoruz? dedi.

BANÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürü Yasin Nuri Çakır, E-Spor hakkında bilgi vererek ?E-Sporun açılımı Elektronik Spor olarak tanımlanıyor.  Türkiye´de çok revaçta, bununla ilgili bir federasyon da var. Genç neslin üzerinde çok eğildiği bir alan haline geldi. Olimpiyatlar tarafından da kabul edilen bir spor alanı. Belirli bir yaş sınırlaması yok, bilgisayar başına olan herkes e-spor yapabilir. E-sporlar el-göz koordinasyonu ve stratejik düşünmeyi gerektiren, akıl gerektiren bir spor türü. Dünya Sağlık Örgütü bunu bir bağımlılık olarak görüyor ama Harvard Üniversitesinin araştırmasına göre E-sporların insanları sosyalleştirdiği, dil eğitimi konusunda çok önemli destek sağladığını bildiren bilimsel çalışması var. Ciddi bir izleyici kitlesi var, E-sporcular da tıpkı diğer sporcular gibi bağlı oldukları kulüpler, lisanslar, sözleşmeleri var. Bundan ciddi para kazanan sporcular var? dedi.

/resimler/2018-11/22/1428284862338.jpg

Her bilgisayar oyununun E-Spor kategorisine girmediğini belirten Çakır ?E-Spor kategorisinde değerlendirmek için rekabetçi olması, belli karşılaşmaların, mücadelenin olması gerekiyor. Herkes E-Sporcu da olamaz. Bunu tıpkı diğer spor dallarıyla ilgilenen sporcular gibi bir yaşam tarzı olarak belirlemek gerekiyor. Ona göre hayatını düzenlemesi gerekiyor. Şu an üniversitemizde 30´dan fazla takım kurma talebi var. Bu 100´den fazla öğrenci anlamına geliyor. Amacımız hem Türkiye genelinde yapılacak turnuvalara katılmak hem de uluslar arası turnuvalara katılarak ülkemizi temsil etmek. Güzel başarılar alacağımıza inanıyorum? diye konuştu.  Ozan ERTUĞRUL



Anahtar Kelimeler: BANÜ SPOR ATILIMI
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı