“BANÜ-Elçi Projesi”nde ilk adım

“BANÜ-Elçi Projesi”nde ilk adım

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, “BANÜ-Elçi Projesi”ni yaşama geçirmek için ilk adımları attıklarını açıkladı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, “BANÜ-Elçi Projesi”ni yaşama geçirmek için ilk adımları attıklarını açıkladı. 

Boz, şu bilgiyi verdi:

“İnsanlık, tarih boyunca kültürel ve entelektüel etkileşimlerini iktisadi faaliyetlerle iç içe yürütmüş ve insanlığın ortak kültür havzasında ticaret her zaman çok önemli bir rol oynamıştır. ‘BANÜ-Elçi Projesi’, kültürümüzün ve örfümüzün üzerine inşa olduğu ‘çeşitlilik içinde birlik’ kavramını harekete geçirmek ve mümbik anlam üzerine akademik ve ekonomik tecrübeye dayalı bilgiyi bir araya getirmek üzere ortaya çıkmış bir projedir. ‘BANÜ-Elçi Projesi’, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde, 71 farklı ülkeden gelerek eğitimlerini sürdüren uluslararası misafir öğrencilerimizin, sınırları aşan anlayış köprüleri kurma potansiyeli ile birer ticaret elçisi olacağı bir projedir. Bu potansiyeli harekete geçirmek amacıyla ‘BANÜ-Elçi Projesi’ni hayata geçirmek için ilk adımları atmış bulunuyoruz.”

FAKÜLTE SAYISI 12

Üniversitenin fakülteleri hakkında da bilgi veren Rektör İsmail Boz, şunları aktardı:

“Üniversitemiz, ülkemizde ve dünyada değişen ihtiyaçları merkeze alarak açmış olduğu yenilikçi bölüm programlarında tecrübeli, genç ve dinamik kadrosu, araştırmaya dayalı, uygulamalı ve yüksek teknoloji destekli eğitim modeliyle eğitim-öğretim faaliyetlerini uluslararası düzeyde sürdürüyor. İletişim ve Ziraat Fakültelerinin açılmasıyla birlikte üniversitemiz bünyesindeki fakülte sayısı 12’yi buldu. İletişim Fakültemiz, alanında yetkin ve deneyimli akademik kadrosu ve öğrencileriyle eğitim-öğretim faaliyetine başladı. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Ziraat Fakültemiz de faaliyetine başlayacak. Üniversitemizin bölgemize sağladığı katkılara bir yenisi de Ziraat Fakültemizin en kısa sürede aktif edilmesi olacak. Uluslararası düzeyde kaliteli bir eğitim sunan, bölgedeki kurum ve kuruluşlarla çok yakın iş birliği içinde bir fakülte olması için çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürüyoruz.”

SEMİNER SERİSİ

İçinde bulunduğumuz 2024 yılı içinde, “Türkiye Yüzyılının Başında” temalı seminer serisinin gerçekleşmesini planladıklarına işaret eden Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, şöyle konuştu:

“Bir asır önce, vatan evlatlarının özündeki cevheri Türkiye Cumhuriyeti olarak ortaya çıkaran, bir arada ve bağımsız yaşama azim ve iradesi kırılmadıkça bir milletin asla yok edilemeyeceğini ispat eden aziz milletimiz, cumhuriyetimizin ikinci asrını da ‘Türkiye Yüzyılı’ olarak taçlandıracaktır. Bu kapsamda, üniversitemiz bünyesinde, 2024 yılı içinde ‘Türkiye Yüzyılının Başında Seminer Serisi’ yapılması planlandı. Buna bağlı olarak, 2024 yılı içinde, tüm akademik birimlerimizin dahil olduğu seminerler yapılması planlanırken, nisan ayı itibariyle, alanında uzman kişilerin misafir olduğu 22 seminer düzenlendi.”

TIP FAKÜLTESİ BİNASI TAMAMLANIYOR

İletişim ve Ziraat Fakültelerinin yanı sıra Tıp Fakültesi binasının da önümüzdeki eğitim-öğretim yılına kadar bitirilecek olmasının mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını vurgulayan Boz, şunları söyledi:

“Tıp Fakültemiz, 2020 yılında kuruluş kararının ardından o yılın ÖSYM tercih kılavuzunda 40 kontenjan ile ilk öğrencilerini almış olup, bugün 160 öğrencisiyle eğitim ve öğretim yaşamına devam ediyor. Ancak öğrencilerimiz, üniversiteler arasında yapılan protokol çerçevesinde eğitimlerini İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde sürdürüyorlar. 2024 yılı itibariyle üniversitemiz bünyesinde 5 profesör, 15 doçent, 32 doktor-öğretim üyesi ve 3 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 55 öğretim elemanı bulunuyor. Ayrıca 16 doktor öğretim üyesi ve 1 araştırma görevlisinin personel alım süreci devam ediyor. Akademisyenlerimizin sağlık hizmeti sunumuna başlamasıyla birlikte sadece Bandırma değil, civar ilçelerden gelen vatandaşlarımız da daha önce yararlanılamayan sağlık hizmetlerini almaya başladılar. 3 cerrahi operasyon ve 3 poliklinik öğretim üyelerimizin hastanede hizmet vermesi dolayısıyla vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Bu gibi olanaklar, Tıp Fakültemizin büyümesi, akademisyenlerimizin sayıca artması ve donanım olarak hastanenin gelişmesiyle daha da fazlalaşacaktır.”

MARKA ÜNİVERSİTE OLACAĞIZ

Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ni, Türkiye’nin “marka” üniversiteleri arasına sokmayı hedeflediklerine işaret ederek, şunları aktardı:

“Kamu-Sanayi-Üniversite iş birliğini esas alarak üniversitemizin şehrimize ve bölgemize katkılarını her geçen gün artırmak, ‘Sen Umut Ol’ ilkemize uygun şekilde üniversitemizi Türkiye’nin marka üniversitelerinden biri yapma konusunda kararlıyız. Akademik kadrosu, idari personeli ve çok değerli öğrencileriyle üniversitemizin hedeflerine en kısa sürede ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Elbette aldığımız yol, hayalini kurduğumuz hedeflere giden yolun daha başlangıcıdır ve gidilecek daha çok yol var. Bu yolda beraber yürüdüğümüz ve özveriyle çalışan kıymetli arkadaşlarımızın başarısı da takdire değer.”



Anahtar Kelimeler: “- Projesi”
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı