Bantaş`ta görülmez kaza

Bantaş`ta görülmez kaza

Yağmurdan korunmak için kullandığı kapşon hayatına mağloldu.





Bandırma-Balıkesir karayolu Doğruca kavşagında faaliyet gösteren Bantaş ambalaj sanayiinde bu sabah saat 08.30 sularında meydana gelen müessif kazada bir kişi hayatını kaybetti.


Olay sabah fabrikaya mal indiren işletmeye ait 10 PA 049 plaka sayılı kamyon şoförü Sami Tufan`ın fabrikanın 1 nolu kapısından mal indirip, 2.numaralı kapısından ürün ikmali yapmak üzere geri geri giderken meydana geldi.

Kamyon şoförü Sami Tufan o anda arka tekerin bir şeyin üzerinden geçtiğini hissedip, Ne olduğuna bakmak üzere kamyondan indiğinde korkunç gerçekle yüzyüze geldi.

Yağmur nedeni ile başına geçirdiği kapşondan dolayı, Kamyonun sesini işitmeyen Yüksel Arda(47) arkasından gelen aracı farketmeyerek çarpma sonucu önce yere düştüğü, Ardından tekerleriğin üzerinden geçtiğini gören Sami Tufan ilk şaşkınlığı ardından çevresinden yardım istedi.

Fabrikadaki diğer çalışanların yetişmesi, Hemen ambulans`ın çağırılarak gerekli müdehalenin yapılmasına rağmen talihsiz işçi Yüksel Arda`nın olay anında yaşamını kaybettiği tespit edildi.

Müessif kaza ile ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı, Olay yeri çevresindeki kamera kayıtlarını izlemesi ardından hazırladığı doktor onaylı raporla olayın kasıt dışı meydana geldiğine karar vererek, Kazada hayatını kaybeden Yüksel Arda`nın için defin müsadesi verdi.

100 kişinin çalıştığı Bandırma Ambalaj sanayii Bantaş`ta meydana gelen müessif kaza sonrası işletme üretime ara verdi.
Yönetim kurulu başkanı Adnan Erdan çalışanlara başsağlığı dileyerek yaptığı konuşmada, İş kuralları çerçevesinde her daim ikaz ve uyarıların güncelleştirilmesine rağmen yinede görüldüğü şekilde elde olmayan nedenlerden dolayı böylesine telafisi mümkün olmayan kayıplarla karşı karşıya kalındığını vurgulayarak `` Umarın ilkkez başımıza gelen ve bizleri derinden yaralayan böylesine müessif olayla birdaha karşılaşmayız.`` diyerek kazada hayatını kaybeden Yüksel Arda için yarın öğle namazını mütakiben Karacabey`den kalkacak cenaze için tüm çalışma ve mesai arkadaşlarını son yolculuk için yanında olmalarını istedi.


Zehra Güven
17.11.2011 22:12:20
Yıllardır birlikte çalıştığı iş arkadaşının ölümüne sebep verdi Sami Tufan sanıyormuyuz o yaşıyor Yüksel Arda öldü. yaşadığı ve yaşayacağı vicdan azabı hergün yavaş yavaş öldürecek onu... Her iki tafada çok zor... Çok büyük bir acı... Allah mekanını cennet eykesin geride kalanlara sabırlar versin.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false