BANMEZDER’DEN KARİYER GÜNÜ

BANMEZDER’DEN KARİYER GÜNÜ

Bandırma Anadolu Öğretmen Lisesi ve Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BANMEZDER) Kariyer Günü etkinliği ile öğrenciler ile mezunları bir araya getirdi.

Bandırma’da 2003 yılında Anadolu Öğretmen Lisesi olarak kurulan ve 2014 yılında Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi ismini alan okulun mezunları kısa bir süre önce kurdukları BANMEZDER çatısı altındaki ilk kariyer günü etkinliğini yaptı.

Etkinliğe okuldan mezun olan ve şu an üniversite eğitimlerine devam eden öğrenciler ve meslek yaşantılarına devam 18 mezun katıldı. Halen üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere meslekleri ile ilgili bilgi veren mezunlar üniversite adaylarına önemli tavsiyelerde de bulundu.

Etkinliğe Bandırma Belediyesi Başkan Yardımcısı Metin Ok,  Adalet ve Kalkınma Partisi Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan ve Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Başkanı Hüseyin Bahar da katıldı.

UĞUR: BU NADİDE OKULUN BİRER MEZUNLARI OLARAK GURUR DUYUYORUZ

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan BANMEZDER kurucularından Başkan Yardımcısı ve Ziraat Mühendisi Burak Uğur konuşmasında şunlara belirtti: “Bandırma Anadolu Öğretmen Lisesi ve devamı niteliğindeki okulumuz Bandırma Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi kurulduğu günden bu yana hem eğitim başarısı hem sosyal başarılar hem de sportif faaliyetlerde göstermiş olduğu başarılarla Bandırma’nın en gözde, en nadide ve en değerli okullarından bir tanesi olmayı her daim başarmıştır.

Nitelikli bireyler yetiştirmeyi hedefleyen, insan odaklı eğitim yaklaşımını vizyon edinmiş bu nadide okulun birer mezunları olarak bizler gurur duyuyoruz.

İşte bu gurur vesilesi ile Bandırma Anadolu Öğretmen Lisesi ve Bandırma Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi mezunları olarak okulumuzun adını daha çok duyurmak, başarılarını daha çok yaymak ve aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi daha da artırmak amacıyla kurumsal tüzel bir kişiliğe sahip olmak için mezunlar derneğimizi hayata geçirdik.

Derneğimiz Bandırma’da nadir bulunan mezunlar derneği statüsünde bulunmaktadır ve inanıyoruz ki Bandırmamıza değer katmaktadır.

Bugün burada 18 farklı meslek grubundan 18 mezun arkadaşımız sizlere meslekleri ile ilgili bilgiler vermekle beraber yeteneklerinize yetkinliklerini ise ve kişisel ilgi alanlarınıza göre meslek seçiminiz de naçizane yardımcı olmaya çalışacağız.

Umuyorum ki bu güzel günde bu güzel etkinlikte sizlere bir yol çizerek sizlere güzel bir ışık oluruz.”

KARATEPE: BU KURUMUN PARÇASI OLMAKLA GURUR DUYUYORUM

Etkinliğin açılışında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Mehmet Karatepe de bir konuşma yaptı. Karatepe okulun ilk yöneticilerinden olduğunu belirterek: “Ben 2007 yılında müdür olarak bu okula atandım ve 2016 yılında ayrıldım. Büyük zorluklarla, zaman zaman engellemelerle karşılaşsak da o dönemki yöneticilerimizin, parti ayrımı olmaksızın tüm siyasilerin ve velilerimizin desteği ile çok önemli işler yaptık. Bandırma’nın adını öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin başarıları ile en yukarı taşıdık. Görev sürem içinde ne bir öğrencim için disiplin kurulu topladım ne de bir öğretmen arkadaşımla tartışma yaşadım. Benim için bu okulun bir parçası olmak her zaman gurur vesilesi. O günlerde öğrencilerimiz olan kişileri şimdi burada meslek sahibi ve aynı sıraları paylaştıkları öğrenci kardeşlerine deneyimlerini anlatırken görmek bir öğretmen için büyük bir gurur vesilesi. Bizler o zaman yokluklar içinde bir şeyleri başardık. O dönemde sürekli bir bina sözü verildi ama üzülerek görüyorum ki halen ortada bir şey yok. Hâlbuki bu okul o dönemde de, şimdi de il genelinde parmakla gösterilen bir okul ve dört dörtlük bir yapıyı hak ediyor. Şimdiki öğrenci arkadaşlarımıza daha büyük sorumluluk düşüyor; evet okulun eksikleri olabilir ama başarı çıtasını daha da yukarı çıkarmak en büyük görevinizdir” dedi.

METİN OK: İŞSİZLİK BÜYÜK TEHLİKE, ARANILAN MEZUN OLMASINIZ

Etkinlikle konuşan Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Metin Ok: “ Burada Belediye Başkan Yardımcısı unvanımdan çok bu okulda evladını okutmuş bir veli olarak konuşmak istiyorum. Oğlum bu güzide okulda gerçekten çok güzel bir eğitim aldı. Gerek öğretmen kalitesi, gerek arkadaşlıkları ile güzel bir lise dönemi geçirdi. Şu an Ortadoğu Teknik Üniversitesinde İnşaat Mühendisliği ikinci sınıfta eğitimine devam ediyor. Bu onunla beraber bu okulun ve öğretmenlerinin başarısıdır. İşsizlik maalesef ülkemizdeki en önemli sorun. Üniversite mezunlarının sayısındaki artış bir yandan sevindiriyor ama bir yandan da sıkıntı yaratıyor. Bana günde on ziyaretçi geliyorsa sekizi ‘iş arıyorum’ diyor. Bakıyorsunuz üniversite mezunu hatta yüksek lisansı var. Ama o kişiyi park bahçelerde eline kazma kürek verip çalıştırmak yakışmaz. Masa başı işlerde de kadro belli. O yüzden kendinizi geliştirip birkaç farklı alanda yeteneklerinizi geliştirmek zorundasınız” dedi.

KENDİNİZİ İYİ TANIYIN VE VAZGEÇMEKTEN KORKMAYIN

Ardından sahneye çıkan mezunlar tecrübelerini öğrenciler ile paylaştılar. Tercih dönemlerinde dikkat etmeleri gereken hususlar, mesleklerinin avantajları ve dezavantajları, üniversite seçimi gibi konularda öğrencilerin sorularını yanıtlayan mezunların ortak düşüncesi: “Kendinizi iyi tanıyın ve neyi istiyorsanız o alana yönelin” oldu. İstedikleri alana her zaman yönelebileceklerini de söyleyen mezunlardan Burak Uğur: “Ben ilk olarak Su Ürünleri bölümünü tercih etmiştim ama bana uygun olmadığını çok sonra anladım. Yeniden hazırlandım ve gerçekten istediğim bölüm olan Ziraat Mühendisliğini seçtim. Sevdiğiniz işi yapmak için bir şeylerden vazgeçmekten korkmayın” dedi.

Etkinliğe okul mezunlarından; Ziraat Mühendisi Burak Uğur, Matematik Öğretmeni Aslı Can Kaya, Avukat Gürkan Apaydın, Moda Tasarım Uzmanı Hande Duran, İktisat Uzmanı Emine Pelin Kıran, Psikolog Özgenur Aydın, Bilgisayar Mühendisi ve Sivil Pilot Adayı Eren Erten, Eczacı Nazlı Çağla Ünlü, Mekatronik Mühendisi Özer Türk, Avukat Aslıhan Çolak, Fizyoterapist Buse Kabak, Makine Mühendisi Ersin Gülen, Diş Hekimi Esra Avcı, Doktor Yunus Emre Bulut, Rehberlik ve Psikolojik Danışman Bedirhan Avcı, Beden Eğitimi Öğretmeni Harun Sağlam Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Mühendisliği öğrencisi Berkay Kani, Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğrencisi Deniz Bilgili ve katıldı.

Etkinliğin sonunda mezunlara Okul Müdürü Ahmet Obuz ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Mehmet Karatepe plaket sundu.  Ozan ERTUĞRUL



Anahtar Kelimeler: BANMEZDER’ KARİYER
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli